MENIU

Ridzi o imită pe Udrea: Şi la mine a fost lucrătură politică

Foto: rtv

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, prezentă la şedinţa BPN a PD-L, a declarat, potrivit ziarului Gândul, spre stupoarea liderilor PD-L, că stenograma apărută în cazul Udrea dovedeşte că şi ea este nevinovată şi că în cazul său a fost tot o lucrătură politică.

Potrivit ziarului Gândul, fostul ministru se ia după Elena Udrea şi acuză şi ea că e vorba de o făcătură politică. Ridzi a invocat în sprijinul său un pasaj din stenogramă în care parlamentarii vorbeau despre faptul că ar trebui procedat „ca la Ridzi”.

Monica Iacob Ridzi avea pregătit şi un material scris, în care îşi informa colegii că procurorii anticorupţie i-au schimbat, pe 11 august, o parte dintre încadrările penale cu unele mai uşoare, fapt care ar dovedi că DNA nu a avut probe suficiente şi că a acţionat în pripă.

Potrivit lui Ridzi, în cererea de ridicare a imunităţii, trimisă pe 27 iulie Camerei Deputaţilor, se solicita aprobarea parlamentarilor pentru instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic şi instigare la ştergerea de date informatice.

Pe 11 august, procurorii anticorupţie ar fi propus începerea urmăririi penale pentru „participare improprie” la cele două infracţiuni, noua încadrare juridică fiind mai puţin gravă decât cea iniţială.

Citeşte şi Elena Udrea nu se va mai prezenta la comisia de anchetă

Ludovic Orban: Prezenţa Elenei Udrea nu e facultativă, e obligatorie