MENIU

Ridzi: Comisia de anchetă din Parlament s-a transformat într-un circ, într-un show politic

Foto: NewsIn

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat în cadrul unei emisiuni de televiziune, că este dezamăgită de modul în care se desfăşoară ancheta sa în Parlament şi spune că totul s-a transformat în circ.

"Dacă pe mine, ca om politic, ceva mă dezamăgeşte este că, din păcate, această comisie de anchetă din Parlament s-a transformat într-un circ, într-un show politic. Ceea ce eu văd acolo, pe mine mă nemulţumeşte. Eu m-am dus acolo şi am stat chiar de ziua mea, m-am dus cu bunăcredinţă şi am stat patru ore şi ceva aproape şi vă spun că două sau trei ore s-au certat între ei. Aici este mai degrabă vorba de un război al oamenilor politici maturi dus prin generaţia tânără", susţine Ridzi.

Ridzi: Am greşit că nu am ştiut să comunic

Ridzi recunoaşte că unul dintre punctele sale slabe a fost comunicarea pe acest subiect.

"Am greşit că nu am ştiut să comunic. Nu am ştiut clar să comunic pe acest subiect şi poate marea greşeală pe care am făcut-o a fost că nu am explicat fiecărei persoane în parte. Nu am mai putut să o fac din teama de a nu se interpreta greşit lucrurile", a mai spus ministrul Tineretului.

Ridzi a precizat că la începutul săptămânii viitoare va fi gata auditul pe care l-a solicitat: "Eu vreau să aflu ceea ce nu ştiu. De aceea am comandat un audit intern în minister în prima clipă când am văzut că sunt lucruri neclare".

Ministrul Tineretului şi Sportului a mai spus că are sentimentul că lucrurile au fost intenţionat făcute neclar şi că a apelat la două firme pentru că ministerul nu putea organiza un astfel de eveniment.

"Ministerul nu are capacitatea să organizeze evenimente de o asemenea anvergură. Am dorit ca în acest an Ziua Tineretului să fie marcată altfel decât de obicei", a mai spus Ridzi.

Ridzi: O demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea

Întrebată dacă are de gând să demisioneze, Ridzi a răspuns: "Dacă aş fi ştiut că am greşit cu ceva şi că pot fi acuzată de fapte de corupţie, că am făcut ceva ilegal, plecam din prima zi. Voi demisiona doar dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale în ceea ce mă priveşte. O demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea".