MENIU

Rezultatul autopsiei în cazul pacientei decedate la Satu Mare a confirmat diagnosticul pus de cardiolog

Foto: timdowns.net

Rezultatul autopsiei efectuate în cazul femeii în vârstă de 71 de ani care a murit după cea fost plimbată două zile prin secţiile Spitalului Judeţean din Satu Mare a confirmat diagnosticul pus de medicul cardiolog, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Constantin Demian.

Expertiza medico-legale a arătat că bătrâna suferea de insuficienţă cardiacă congestivă, fibrilaţie ventriculară, micocardită şi scleroză coronariană.

Deocamdată, reprezentanţii din comisia numită la nivelul spitalului pentru a se ocupa de ancheta internă nu a făcut alte precizări, arătând că sunt anumite etape care trebuie parcurse. "Rezultatul autopsiei a confirmat diagnosticul pus de medicul cardiolog. Nu pot să zic dacă femeie trebuia internată sau nu, este decizia medicului cardiolog, care face consultaţii. Au fost audiate persoanele implicate în acest caz, sunt nişte etape care trebuie parcurse", a spus Constantin Demian.

O comisie a Ministerului Sănătăţii, condusă de subsecretarul de stat, Raed Arafat, anchetează circumstanţele în care o femeie de 71 de ani a murit, miercuri seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce a fost purtată două zile între secţiile spitalului.

Şi spitalul a demarat o anchetă internă din acest caz. Reprezentanţii spitalului au declarat că nu au primit nicio sesizare de la rudele femeii şi că s-au autosesizat după ce au aflat din presă despre acest caz.

Cazul de la Satu Mare este similar cu cel din Slatina. Spre deosebire, însă, de bărbatul din Slatina, care a murit după ce a fost purtat patru ore între spitale, fără să fie internat, femeia de 71 de ani din Satu Mare a fost plimbată două zile între secţiile spitalului fără ca personalul medical să decidă internarea acesteia.

Femeia a fost văzută de medicii de la Urgenţă, dar şi de cei de la cardiologie, însă în final a plecat acasă doar cu o reţetă, deşi starea ei de sănătate era una gravă.