MENIU

REZULTATE FINALE BAC 2017. Notele s-au afișat pe edu.ro, după contestațiile depuse la BAC

<p>REZULTATE FINALE BAC 2017. Notele se vor afișa pe edu.ro, după contestațiile depuse la BAC&nbsp;</p>

REZULTATE FINALE BAC 2017. Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele acestui examen este de 71,4% (cu 4,7% peste rata de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut - 66,7%). Mai exact, au promovat 91.754 de candidaţi dintr-un total de 128.503 candidaţi prezenţi. REZULTATE FINALE BAC 2017. În funcţie de anul şcolar în care au absolvit studiile liceale, 86.813 candidaţi promovaţi provin din promoţia 2016-2017 (77,8%, rată de reuşită din cei prezenţi), iar 4.941 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (29,1%, rată de reuşită). REZULTATE FINALE BAC 2017. S-au înregistrat 97 de medii de 10 (în creștere comparativ cu prima sesiune din 2016 - 56). Luni, la ora 12, s-au afișat REZULTATELE FINALE de la BAC, după ce au fost depuse contestații. 

REZULTATE FINALE BAC 2017. Procentul de promovare la nivelul Municipiului Bucureşti pentru sesiunea iunie-iulie 2017 este de 74,09%, comparativ cu procentul de 70,12% înregistrat în sesiunea iunie-iulie 2016. 

Update: Rezultatele finale vor fi afișate înainte de ora prânzului și pot fi vizionate pe site-ul Ministerului Educației: http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx, unde puteți vedea rezultatele pe județe, pe licee sau pe medii.

Din totalul de 14.468 de elevi înscrişi în această sesiune, 13.811 au fost prezenţi, 657 neprezentaţi, 14 candidaţi eliminaţi. Numărul candidaţilor respinşi, cu medii sub 6.00 este de 3.564. La nivelul capitalei, 9 elevi au fost evaluaţi cu media finală de 10.00.

REZULTATE BAC 2017: Calendarul constestațiilor și al sesiunii august-septembrie

REZULTATE FINALE BAC 2017. Potrivit calendarului aprobat de MEN, între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigenţe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susţinută proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august - la Limba şi literatura maternă, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului.

REZULTATE FINALE BAC 2017. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august - competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 - 30 august - competenţele digitale.

În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, şi depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

BAC 2017 - unei eleve i s-a făcut rău când a văzut notele. Adevărul se vede pe camerele video!

NOTE FINALE BACALAUREAT EDU.ro 2017. Rezultatele după contestații au fost publicate - LIVE UPDATE

Rezultate FINALE Bacalaureat 2017. Edu.ro are mediile. Lista completă pentru Capitală și toată țara

 

REZULTATE FINALE BAC 2017. Ce urmează după examen

(1) După încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

(2) Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

(3) Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

(4) Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor prevăzute în prezenta metodologie la art. 41, alin. (1), lit. A., B.,C., D.

b) au susţinut toate probele scrise prevăzute în prezenta metodologie la Art.41, alin. (1) lit. E. şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise precizate la alin. Art. 41, alin. (1) lit. E.

(5) Candidatul care, la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

(6) Media notelor la probele scrise, menţionată la alin. (4), punctul c), se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

(7) Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate la alin. (4) este declarat „reuşit”.

(8) Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

(9)Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate la alin.(4), precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

(10)Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

(11) Rezultatele examenului naţional de bacalaureat sunt publice.

(12) Pentru comunicarea rezultatelor finale ale bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen”.

(13) Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

Mai multe articole despre:
contestaţii note edu.ro Rezultate FINALE BAC 2017