MENIU

Rezistenţa la tratamentul cu antibiotice provoacă moartea a peste 25.000 de europeni, anual

Rezistenţa la antibiotice provoacă moartea a zeci de europeni

Folosirea excesivă a antibioticelor pentru tratarea răcelilor şi a gripelor de către bolnavi, îi îngrijorează pe medici. Aceştia au spus că nu mai au soluţii de tratament pentru mulţi pacienţi.

Peste 25.000 de europeni mor, anual, pentru că tratamentele cu antibiotice nu mai sunt eficiente în cazul lor. Un studiu realizat în ţările din Uniunea Europenă a arătat că 8% dintre medici au avut în ultimele şase luni cel puţin zece pacienţi cu bacterii rezistente la tratament.

Medicii au atras atenţia că răcelile şi gripele sunt cele mai comune afecţiuni pentru care antibioticele sunt folosite în mod greşit. Între 80 şi 90% dintre antibiotice se folosesc în afara spitalelor, fiind prescrise de medicii de familie, însă cazurile de rezistenţă se înregistrează în spitale, potrivit aceluiaşi studiu.

\"În ţările din zona de sud a Europei există mai multă rezistenţă la antibiotice, decât în partea de nord. În Grecia şi Cirpu se folosesc cele mai multe antibiotice şi au cea mai mare rezistenţă la ele\", a explicat expertul Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile, Dominique Monnet.