MENIU

Resturile recuperate nu aparţin avionului Air France dispărut în Oceanul Atlantic

Răsturnare de situaţie în ancheta deschisă în cazul avionului Air France dat dispărut luni în Oceanul Atlantic. Resturile recuperate nu aparţin de fapt Airbusului A330, a anunţat armata braziliană, cea care a informase iniţial că rămăşite ale epavei au fost găsite. Autorităţile franceze au anunţat că regretă confuzia brazilienilor, care adânceşte misterului zborului 447.

Cauzele care au dus la dispariţia avionului sunt incă neclare. Ipotezele variază de la turbulenţe la atac terorist. Principala piesă din acest puzzle, cutiile negre ale avionului lipsesc şi par a fi pierdute pentru totdeauna în adâncurile Oceanului Atlantic. Nu există niciun indiciu potrivit căruia vreunul dintre cei 228 de oameni aflaţi la bord ar fi supravieţuit.

Presa braziliană scrie că aparatul a transmis o serie de mesaje automate indicând diverse tipuri de defecţiuni, iar ultimul dintre acestea indica "viteza verticală", mai precis, cădere liberă. Ministrul francez al Afacerilor Externe a afirmat că, momentan, niciuna dintre ipoteze nu poate exclusă.

"Experţii susţin că teoria unui atac terorist, a unei explozii în timpul zborului nu are un suport material pentru moment. Dar nici nu o putem exclude. Nimic nu ne duce cu gândul că ar fi avut loc o explozie, dar asta nu înseamnă că într-adevăr nu a existat", a spus ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner.

La Rio de Janeiro sute de persoane au participat la o ceremonie religioasă în memoria celor dispăruţi. Alături de rude, au fost prezenţi şeful diplomaţiei franceze şi omologul său brazilian.

Mai multe articole despre:
zbor pasageri Air France Oceanul Atlantic