MENIU

Restructurarea instituţiilor statului şi rectificarea bugetară vor fi discutate astăzi în şedinţă de Guvern

Foto: NewsIn

Zi decisivă pentru bugetari. Guvernul decide, în şedinţa de astăzi, desfiinţarea a 119 agenţii ale statului. Astfel, 9200 de posturi din sistemul public vor fi tăiate. Pachetul de legi pentru reforma învăţământului, dar şi proiectul de lege unică a salarizării pentru bugetari sunt alte teme importante abordate de miniştrii Cabinetului Boc.

Tot în şedinţa de astăzi, Guvernul vrea să adopte pachetul de legi din educaţie solicitat de premier pentru reformarea sistemului de învăţământ. Ministrul Educaţiei ar trebui să prezinte Cabinetului toate actele normative necesare adoptării legilor propuse de comisia Miclea. Pentru proiectele de lege privind învăţământul premierul a anunţat că Executivul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului, pe 2 septembrie. Partidul Social Democrat nu este, însă, de acord cu asumarea legilor din educaţie. În plus, PSD propune spre dezbatere un alt cod al educaţiei elaborat de Ecaterina Andronescu. Citeşte mai mult

În şedinţa de astăzi va fi analizat şi proiectul de lege privind salarizarea unică, dar şi despre rectificarea bugetară pregătit de Guvern. 

De asemenea, se va discuta despre situaţia de la fosta salină Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea. Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
guvern miniştri şedinţă Emil Boc bugetari