MENIU

Republica Moldova nu şi-a ales preşedintele. Urmează alegeri anticipate

Singurul candidat este Marian Lupu.
Republica Moldova nu şi-a ales preşedintele

Tentativa eşuată de desemnare a preşedintelui Republicii Moldova. Singurul candidat a fost reprezentantul Alianţei pentru Integrare Europeană, Marian Lupu.

Parlamentul Republicii Moldova a încercat şi luni să-l desemneze pe noul preşedinte al ţării. Fără succes însă. Marian Lupu a adunat doar 53 de voturi. Ca să fie ales, Lupu avea nevoie şi de voturile a opt deputaţi comunişti.

\"Vom avea alegeri anticipate. Până atunci, vom modifica Constituţia. În final, Marian Lupu oricum va fi ales preşedinte al ţării, a declarat Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, citat de Unimedia.

\"În legea bugetului pentru anul 2010 nu au fost alocate fonduri pentru organizarea alegerilor anticipate. Dacă vom ajunge în faţa acestei situaţii, vom face o revizuire a legii bugetului\", a spus Vlad Filat, preşedinte PLDM.

Mai mulţi analişti de la Chişinău credeau că există şanse ca unii parlamentari din opoziţie să voteze cu Marian Lupu, şi el un fost comunist. Aceasta a fost cea de-a doua tentativă a Parlamentului de la Chişinău de a alege un nou preşedinte al Republicii. Prima încercare a eşuat în noiembrie.

Mai multe articole despre:
alegeri preşedinte Republica Moldova Marian Lupu