MENIU

Reprezentanţii LPF vor inspecta stadioanele echipelor din prima divizie

Foto: NewsIn

Trei reprezentanţi ai Ligii Profesioniste de Fotbal vor inspecta în perioada următoare toate stadioanele echipelor din Liga I, pentru a verifica dacă infrastructura acestora este conformă cu cerinţele cuprinse în manualul de licenţiere al UEFA.

Mircea Călin (referent competiţii), Sorin Satmari (director de imagine) şi Adrian Ionescu (referent competiţii şi ofiţer de presă) au fost împărţiţi după zonele geografice şi vor inspecta toate stadioanele.

Fiecare dintre cei trei va avea la dispoziţie câte un formular tip primit din partea UEFA prin intermediul Comisiei de Licenţiere al FRF, unde va bifa stadiul în care se află infrastructura stadioanelor (vor fi verificate nocturnele, dimensiunile stadioanelor, turnicheţii, vestiarele, etc.).

În cazul în care echipele nu îndeplinesc anumite criterii legate de infrastuctură ele vor primi din partea reprezentanţilor LPF un termen pentru remedierea deficienţelor. Un caz aparte îl reprezintă formaţiile nou-promovate în Liga I, care au la dispoziţie un an pentru a pune la punct infrastructura.

În altă ordine de idei, luni, la sediul LPF va avea loc o întâlnire a observatorilor pentru meciurile din Liga I, urmând să se discute despre noul sezon al Ligii I şi despre măsurile care trebuie luate în cazul în care la meciuri vor apărea probleme. De asemenea, se va discuta şi despre noile reglementări implementate de UEFA la ultimul Comitet Executiv, care permit arbitrilor să întrerupă meciurile în cazul unor manifestări rasiste ale spectatorilor.
Mai multe articole despre:
Liga I LPF UEFA stadioane licenţiere