MENIU

Reîncepe telenovela Kaka! Chelsea neagă oferta record pentru brazilian, Belusconi anunţă că luni se va decide totul

Foto: http://www.dailymail.co.uk

Cum majoritatea campionatelor s-au încheiat sau sunt aproape de final, au început şi mişcările (sau zvonurile) de pe piaţa transferurilor. La fel ca în pauza competiţională din iarnă, capul de afiş al acestei veri pare că va fi transferul (posibil) lui Kaka. Giuvaerul lui AC Milan e pe lista de cumpărături a marilor echipe ale Europei, iar Real Madrid şi Chelsea sunt în pole position. Sau doar spaniolii, pentru că gruparea de pe "Stamford Bridge" a negat oficial o ofertă record care a apărut în presa europenă.

Revenirea preşedintelui Perez la cârma Realului a determinat speculaţiile privind crearea unei noi echipe de galactici la Madrid. Alimentate ce-i drept şi de declaraţiile lui Perez, care nu şi-a ascuns niciodată intenţiile de a forma o echipă doar cu nume "grele". În ultimele zile atât presa spaniolă cât şi cea italiană au vorbit despre un acord iminent al Realului cu AC Milan pentru transferul mijlocaşului brazilian Kaka. Suma, una foarte mare, în jur de 70 de milioane de euro.

Miercuri, surpriză, însă. Englezii susţin că Chelsea încearcă să-l blocheze în ultimul moment pe brazilian, cu sprijinul noului antrenor al albaştrilor, chiar fostul tehnician al lui Kaka la AC Milan, Carlo Ancelotti. Presa engleză vorbeşte şi despre o ofertă uriaşă a lui Abramovic, mult mai mare decât cea a spaniolilor, 85 de milioane de euro. În plus, i-ar fi pregătit brazilianului un salariu de aproape 12 milioane de euro pe an!

Gruparea engleză a negat însă că ar fi interesată de Kaka şi a remis miercuri seară şi un comunicat, postat pe site-ul oficial. "Nu am făcut niciodată o ofertă lui AC Milan pentru Kaka, aşa că orice informaţie legată de acest subiect este falsă", se arată în comunicat.

În tot acest timp, Kaka, care se află cu naţionala ţării sale în apropierea de Rio de Janeiro pentru a pregăti meciurile din preliminariile CM 2010 cu Uruguay şi Paraguay, nu a făcut decât o singură declaraţie: "O spun pentru a mia oară. Nu plec de la Milan".

Brazilianul a ţinut capul de afiş şi în perioada de transferuri din iarnă, din pauza competiţională. Atunci a fost vorba despre interesul şi oferta colosală a unei alte echipe, Manchester City. Şeicii ar fi făcut o ofertă de 115 milioane de euro, însă cel care a refuzat a fost jucătorul. Cele două cluburi au ajuns la un acord, însă s-a opus Kaka, care a declarat ulterior că a pus cariera înaintea banilor şi că nu crede în proiectul celor de la City. Şi că nu va pleca de la Milan niciodată.

Acum lucrurile stau puţin altfel. Echipa care se interesează de Kaka nu mai e o grupare cu bani, dar fără performanţe, din Premier League, ci chiar Real Madrid, una dintre primele echipe ale lumii. În plus oferta financiară foarte bună pentru clubul italian, afectat şi el de criza mondială nu e deloc de lepădat. A recunoscut-o şi Galliani, vice-preşedintele Milanului, chestionat de jurnalişti pe tema transferului lui Kaka. "Motivele plecării lui Kaka sunt exclusiv economice. Milan nu-şi poate permite să piardă 70 de milioane de euro", a declarat Galliani.

Mai mult, patronul clubului italian, Silvio Berlusconi, a vorbit şi el într-o emisiune tv din Italia despre Kaka. "Încă nu am decis nimic. Luni mă voi întâlni cu Kaka şi apoi voi anunţa ce am hotărât", a punctat Berlusconi.

Rămâne de văzut cum (şi dacă) se va finaliza transferul brazilianului.
Mai multe articole despre:
AC Milan Kaka Chelsea transfer Silvio Belusconi