MENIU

Reînarmarea Rusiei se explică prin motivaţiile de politică internă, afirmă ministrul german

Foto: armyrecognition.com

Reînarmarea Rusiei "la scară largă" se explică "mai degrabă prin motivaţiile de politică internă", a declarat ministrul german al apărării, Franz Josef Jung, într-un interviu pentru cotidianul german Tagesspiegel, citat de AFP.

"Cred că este un lucru inteligent reluarea deplină a dialogului cu Rusia şi a Consiliului Nato-Rusia", a declarat Jung, subliniind interesele strategice comune ale Rusiei şi  ale statelor membre NATO în special în Afganistan şi Iran.

"Trebuie să facem eforturi în continuare pentru ca aceste interese să ducă la un parteneriat strategic", a adăugat ministrul. NATO "nu este împotriva nimănui", a dat asigurări el.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat marţi o reînarmare amplă a ţării sale începând din 2011, pentru a face faţă "tentativelor neîncetate ale NATO" de a-şi dezvolta infrastructura militară în apropierea Rusiei.

Şeful diplomaţiei europene, Javier Solana, a respins sâmbătă cererea Rusiei pentru a realiza nouă arhitectură a securităţii euroatlantice, spunând că o mai bună utilizare a Consiliului NATO-Rusia este suficientă pentru a răspunde îngrijorărilor Rusiei.

Reuniunile Consiliului NATO-Rusia, înfiinţat în 2002, au fost relansate după ce au fost întrerupte timp de şase luni, din cauza conflictului ruso-georgian, din august 2008.
Mai multe articole despre:
Rusia Germania NATO politică motivaţie