MENIU

Regina Elisabeta își anulează planurile cu ocazia zilei de naștere din cauza focarului de coronavirus din Marea Britanie

regina elisabeta

Regina Elisabeta a Marii Britanii nu va sărbători cea de-a 94-a aniversare într-un mod special, așa cum o făcea deobicei, și a cerut chair să se renunțe anul acesta la salvele de focuri care marcau evenimentul, motivând că nu ar fi potrivită o astfel de celebrare în timp ce țara luptă cu focarul de coronavirus, informează Reuters.

În prezent, Marea Britanie se află foarte aproape de apogeul focarului de infecție cu noul coronavirus, care a ucis deja peste 14.000 de oameni - a cincea cea mai ridicată cifră națională a deceselor cauzate de această pandemie care a omorât 150.000 de oameni la nivel mondial.

Ceremonialul cu salve de focuri, în care mai multe astfel de salve erau trase din diferite locuri din Londra, sunt folosite de obicei de familia regală pentru a marca ocazii speciale, cum ar fi aniversări și zile de naștere. Ziua de naștere a Reginei este pe 21 aprilie.

Regina a dorit să nu fie puse în aplicare măsuri speciale care să permită salvele de focuri, deoarece nu le consideră adecvate în circumstanțele actuale, a spus o sursă regală.

Se crede că aceasta este prima solicitare de acest fel în cei 68 de ani de domniei ai reginei, a mai spus sursa citată.

Marea Britanie se află în prezent în cea de-a patra săptămână de blocaj național, cu întreprinderile obligate să se închidă iar populația a primit ordin să rămână acasă. La începutul acestei luni, regina Elisabeta a adresat un mesaj cu totul excepțional națiunii, căreia i-a promis că „zile mai bune se vor întoarce”.

Pe de altă parte, Palatul Buckingham a anunțat încă de luna trecută că o paradă pentru a sărbători ziua de naștere oficială a Reginei, care este celebrată în mod normal în luna iunie, nu va merge înainte în forma sa tradițională, având în vedere restricțiile privind adunările sociale. Se pare că momentan nu există planuri alternative de înlocuire a paradei.