MENIU

Regele Mihai afirmă că a venit momentul pentru Casa Regală să se implice în mersul statal al ţării

Regele Mihai I: Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor cu adevărat

Regele Mihai I şi-a exprimat joi susţinerea pentru candidatura Principelui Radu la alegerile prezidenţiale într-un mesaj rostit la Palatul Elisabeta, precizând că a sosit momentul pentru Casa Regală să se implice în "mersul statal al României".

Regele Mihai a precizat că "nu este un lucru obişnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viaţa ne-a pus în faţa multor situaţii neobişnuite, pe care am reuşit să le trecem cu bine".

Totodată, fostul suveran a spus că "România trece prin momente grele. Nu ne putem juca de-a statul, punând la încercare destinul unui popor. Vă chem pe toţi să sprijiniţi acest pas important pentru România. În asemenea momente ţara are nevoie să fiţi uniţi şi generoşi, solidari şi responsabili".

De asemenea, Regele Mihai a spus că implicarea Casei Regale în alegerile "pentru instituţia şefului statului" are menirea "să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor cu adevărat".

"Am chibzuit îndelung, în ultimii ani, la propunerile de a ne implica din nou în mersul statal al României. Au fost idei ale intelectualilor, ale oamenilor politici sau ale tinerilor. Am făcut mereu bine ţării noastre, nu am forţat niciodată lucrurile şi nu am profitat personal de întorsăturile istoriei recente. Actul potrivit pentru ţară vine la momentul potrivit. Cred că acest moment a sosit", a explicat Regele Mihai.

În acelaşi timp, fostul suveran şi-a început şi încheiat discursul făcând apel la "speranţă". Dacă la început a precizat că "speranţele românilor au fost risipite, rând pe rând, timp de şase decenii", la finalul mesajului său, Regele a îndemnat ca, "în acest an greu, să dăm speranţă României!"