MENIU

Realitatea TV este singura televiziune de ştiri din România care transmite live din elicopter

Foto: RTV
Astfel, Realitatea Tv se află, ca performanţă şi respect pentru telespectatori, în rândul marilor televiziuni din lume precum CNN şi Sky News.
Elicopterul Realitatea TV este cel mai bine dotat elicopoter de acest gen din Europa

Realitatea TV este prima televiziune de ştiri din România care are în dotare un elicopter performant. Aparatul de zbor are la bord echipamente ultramoderne care permit transmiuni în direct din orice punct al ţării. Telespectatorii noştri vor fi, aşadar, primii care vor vedea imagini de la evenimentele importante.

Elicopterul Realitatea TV a sosit din Germania şi colegii noştri de la tehnic au avut foarte multă treabă, pentru că au făcut ultimele probe la camerele video de la bord.

Aparatul de zbor este cel mai bine dotat elicopoter de acest gen din Europa, cu echipamente video şi audio de bord în valoare de 1,4 milioane de euro. E vorba de două camere profesionale, una în interior, alta în afara apartului. Elicopterul are 3 plus 1 locuri şi poate atinge viteza de 240km/oră. Astfel, Realitatea TV se află, ca performanţă şi respect pentru telespectatori, în rândul marilor televiziuni din lume precum CNN şi Sky News.

Camera de exterior este cea mai performantă din lume, are rezoluţie HD şi poate transmite în direct în condiţii impecabile de la 300 de metri înălţime. Ea poate focaliza la 6 kilometri distanţă. 

Primul elicopter de ştiri a fost folosit în 1958, de un post TV din SUA

De exact cinci decenii, aparatele de zbor s-au impus în munca zilnică de televiziune. În Occident, elicopterele sunt nelipsite din dotare, chiar şi în cazul posturilor locale din marile metropole. Ele sunt folosite zilnic de reporteri, pentru a transmite în direct de la un eveniment în desfăşurare sau din zone calamitate, acolo unde alte mijloace nu pot ajunge. 

Postul de televiziune KTLA, din Los Angeles a fost prima instituţie media care a folosit un elicopter pentru a transmite un semnal TV. S-a întâmplat în 1958. De atunci, elicopterul de ştiri este ridicat zilnic de la sol pentru a oferi imagini de la diverse evenimente.

Cel mai adesea, imaginile de la o catastrofă naturală sunt filmate din elicopter, fie că este vorba de uragane, inundaţii, cutremure, tornade sau erupţii vulcanice.

Uneori elicopterele de televiziune au fost transformate în echipe de salvare, pentru că se aflau în locul potrivit, la momentul potrivit.

Şi cum poţi să-ţi dai seama cel mai bine de amploarea unei manifestaţii de stradă sau de mobilizarea cetăţenilor la urne? Cu o imagine din elicopter care, de cele mai multe ori, face mult mai mult decât o filmare obişnuită la sol.

Şi nu de puţine ori, evenimentele se întâmplă chiar în timpul unui zbor de monitorizare a traficului.

Urmăririle ca-n filme se întâmplă şi în realitate, iar elicopterul este singurul mijloc de transport pentru reporterii care transmit de la faţa locului şi vor să fie în mijlocul evenimentelor.

Mai multe articole despre:
elicopter Camera Realitatea Tv ştiri telespectatori