MENIU

Realitatea te priveşte - 1 jaf, 2 răniţi, 3 miniştri - Trimiteţi comentariile şi întrebările dumneavoastră pentru invitaţii emisiunii!

Foto: RTV

După un conflict de şase decenii, la capătul unui proces de aproape cinci ani, România iese învingătoare în disputa cu Ucraina. Ţara noastră primeşte 80% din zona în litigiu la Curtea Internaţională de Justiţie.

Ştim cu toţii că ar fi vorba de platforma continentală din jurul Insulei Şerpilor, iar zăcămintele de petrol şi gaze din zona disputată sunt evaluate la 30 de miliarde de euro. Nu ştim însă dacă trebuie să ne bucurăm sau nu pentru că se pare că ceea ce am câşigat azi am concesionat deja printr-o hotărâre de guvern aprobată pe ultima sută de metri de guvernul Tăriceanu.

Nu ştim pe câţi ani am concesionat zăcămintele, pe câţi bani, deoarece respectiva hotărâre are anexe secrete. Este semnată de premierul Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, şeful Cancelariei, şi Attila Korodi, ministrul Mediului.

Întrebarea este dacă ceeea ce am câştigat azi, am pierdut deja pe 12 noiembrie 2008, adică în ziua în care s-a aprobat acea hotărâre de guvern. Raspunsul va veni in emisiune.

Invitaţii Andreei Creţulescu din această seară sunt Gelu Vişan - PDL, Alexandru Cumpănaşu - Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Florin Kovacs - avocat, Claudiu Prunaru, avocat Serghei Gorbunov, Adrian Nastase - PSD, Crin Antonescu - PNL, Adrian Ursu - redactor-şef Cotidianul.

Telespectatorii Realitatea TV pot participa activ la "Realitatea te priveşte" prin intermediul numărului de telefon cu apel gratuit 088 080 333, unde pot pune întrebări, îşi pot exprima opiniile cu privire la subiectele discutate de Andreea Creţulescu şi de invitaţii săi, sau pot face sesizări despre evenimentele observate de ei.

Telespectatorii mai au la dispoziţie adresa de e-mail realitateatepriveşte@realitatea.net şi numărul de SMS 1484 (0,15 euro/mesaj fără TVA), prin intermediul cărora pot trimite mesaje. De asemenea, pot trimite mesaje pe www.realitatea.net.

"Realitatea te priveşte" este difuzată de marţi până joi, între orele 22:00 şi 00:00, şi este prezentată de Andreea Creţulescu.