MENIU

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 9: Extratereştrii sunt peste tot, dar guvernele tac din gură

FOTO: Flickr / liber
FOTO: life.com
FOTO: Flickr / dannysullivan

La începutul acestei luni, Google a înfierbântat în două rânduri spiritele schimbându-şi celebrul logo cu nişte remixuri în care apar ba OZN-uri, ba cercuri în lanuri de grâu. Internauţii au început să facă diverse speculaţii despre legăturile extraterestre ale gigantului web. REALITATEA.NET face cu această ocazie o retrospectivă a conspiraţiilor extraterestre care au bântuit omenirea de-a lungul timpului.

Un logo cu o farfurie zburătoare care răpeşte unul din "o"-urile Google sau literele din frontispiciul motorului de căutare refăcute într-un lan grâu. Aşa a ales Google să-şi întâmpine în această lună vizitatorii de pe prima pagină. Internauţii s-au chinuit zile la rând pe Facebook, pe Twitter şi pe bloguri să afle dacă gigantul web vrea să ne transmită vreun mesaj.

Google îşi schimbă adesea logo-ul pentru a marca diferite evenimente importante din istoria omenirii, iar recent a celebrat cum se cuvine cei 40 de ani de la primul pas făcut pe Lună. De data asta însă nimeni nu a reuşit să se prindă ce vrea să zică, de fapt, Google, care trimitea lumea ce dădea click pe logo înspre pagina de rezultate ce apar la o căutare după "fenomene paranormale" sau "cercuri în lanuri".  

"Are cineva habar ce se întâmplă", se întreabă unul dintre curioşii citaţi de telegraph.co.uk. "Extratereştrii au aterizat pe Pământ anul trecut pe vremea asta", oferă un alt blogger o explicaţie. "Dacă Google spune că vin extratereştrii, eu mă car", spune un blogger din SUA. Comunitatea online s-a panicat mai cu seamă după ce în anumite părţi ale lumii logo-ul era vizibil, în timp ce în altele acesta lipsea cu desăvârşire.

Abia două săptămâni mai târziu s-a făcut lumină după ce Google a anunţat pe blogul oficial că tot jocul de-a OZN-urile a fost făcut în onoarea lui H.G. Wells, faimosul autor de literatură SF. Pe 20 septembrie, se împlineau 143 de la naşterea lui Wells.

De-a lungul istoriei o solidă teorie a conspiraţiei şi-a făcut loc în mintea multor oameni: una care susţine că dovezile ale unor obiecte zburătoare neidentificate sunt băgate sub preş cu mult tact de către marile puteri. În special guvernul SUA ar comunica şi colabora, spun aceste voci, cu extratereştrii, deşi susţin mereu contrariul. Unii merg chiar mai departe şi bagă mâna în foc că guvernul permite extratereştrilor să răpească fiinţe umane în schimbul tehnologiei. REALITATEA.NET vă prezintă mai jos cele mai vehiculate teorii ale conspiraţiei extraterestre din istorie.

Zona 51 şi extratereştrii
O serie de conspiraţionişti spun că rămăşiţele unor nave extraterestre sunt depozitate la Zona 51, o bază deţinută de Air Force în apropiere de Las Vegas. Aici oameni de ştiinţă ai guvernului SUA trag foloase de pe urma avansatei tehnologii extraterestre. Speculaţiile pe acest subiect au început după ce mai multă lume a susţinut că a văzut OZN-uri în zonă şi după ce un colonel retras din armată a afirmat că a primit acces la materiale extraterestre provenite de la o navă extraterestră prăbuşită la Roswell. Chiar şi în ziua de azi, nu puţini sunt cei care spun că la Zona 51 se studiază inclusiv călătoria în timp. Faptul că guvernul SUA declară că informaţiile despre Zona 51 sunt în continuare clasificate nu face decât să alimenteze teoria că acolo sunt ascunşi extratereştrii sau nave nepământene.

Extratereştrii s-au prăbuşit la Roswell
Versiunea oficială de la Roswell este că acolo a eşuat un balon de supraveghere, însă incidentul din 1947 a devenit cea mai longevivă teorie a conspiraţiei extraterestre. Roswell a devenit un adevărat fenomen în cultura populară, fiind practic asimilat OZN-urilor. Dacă la acea vreme multă lume a închis ochii acceptând versiunea oficială, câteva decenii mai târziu Roswell a revenit în actualitate după ce s-au adus în discuţie presupuse autopsii ale unor extratereştrii.

NASA tăinuieşte o civilizaţie extraterestră pe Marte
În 1976, sonda spaţială Viking 1 a realizat o fotografie a regiunii Cydonia de pe planeta Marte, care includea o presupusă faţă umană care priveşte spre cer. Imaginile au creat o isterie întreagă printre cei care erau convinşi că e dovada clară a unei civilizaţii marţiene străvechi, relatează revista Life. În 1988, fotografii la rezoluţie mai bună de pe planeta roşie au încercat să arate că e vorba de o simplă iluzie optică.

Extratereştrii, leac pentru orice mister
Nu doar evenimente din epoca modernă au parte de interpretări ozn-istice. Pentru o serie de construcţii la care omenirea nu a putut produce un răspuns mulţumitor, soluţia extraterestră scoasă din pălărie a dat satisfacţie, fie că a fost vorba de monumentul neolitic de la Stonehenge, de piramidele egiptene sau de templele civilizaţiei maya.

 

 

Pentru a tempera curiozitatea celor care susţin că extratereştrii sunt printre noi, o serie de guverne din lume au început să desecretizeze în ultimii ani. Franţa în 2007, Marea Britanie în 2008 şi Rusia în 2009 sunt primele state care au făcut publice dosarele despre OZN-uri. 

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 1: Experimentul Philadelphia

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 2: Planeta Nibiru şi 2012

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 3: Incidentul Roswell

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 4: Teoria falsă a încălzirii globale

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 5: Romania şantajată pentru a ascunde secretele Bucegilor

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 6: Michael Jackson, văzut viu pe toate meridianele planetei

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 7: Mai multe teorii pun la îndoială varianta oficială a atentatelor de la 11 septembrie

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 8: Misterele Triunghiului Bermudelor

Mai multe articole despre:
google OZN conspiraţii extratereştrii Roswell