MENIU

Reacţii internaţionale: Marile puteri îşi arată preocuparea faţă de războiul din Fâşia Gaza

Foto: zioneocon.blogspot.com

Mai mulţi lideri europeni, printre care ministrul ceh de Externe şi Nicolas Sarkozy încearcă prin diverse canale diplomatice să medieze conflictul dintre Hamas şi Israel.

Duminică ministrul ceh de Externe a condus o delegaţie a  Uniunii Europene care face un turneu în regiune.

Moscova a anunţat că va trimite un reprezentant pentru a contribui la încheierea unui armistiţiu în Gaza.

Rusia s-a declarat duminică "extrem de îngrijorată" de ofensiva terestră israeliană în Fâşia Gaza şi a anunţat că va trimite un emisar în regiune, pentru a contribui la eforturile diplomatice depuse pentru încheierea unui armistiţiu, transmite AFP.


"Escaladarea periculoasă a conflictului armat, după lansarea operaţiunii terestre israeliene în Gaza, reprezintă o sursă de îngrijorare extremă. Este esenţial să punem capăt, fără întârziere, suferinţelor populaţiei civile de ambele părţi, să oprim baia de sânge şi să asigurăm un armistiţiu reciproc", a explicat într-un comunicat Ministerul de Externe.

Reprezentantul special al preşedintelui Dmitri Medvedev în Orientul Mijlociu, Aleksandr Saltanov, este cel care va merge în regiune.

Preşedintele Nicolas Sarkozy va merge luni şi marţi în Orientul Mijlociu pentru a încerca să găsească o soluţie la conflictul dintre Ierusalim şi Hamas, la zece zile după lansarea operaţiunii aeriene asupra Fâşiei Gaza, completată sâmbătă de o ofensivă terestră condamnată de Franţa, relatează AFP.

Intrarea trupelor israeliene în Gaza "nu schimbă cu nimic programul" preşedintelui francez, au anunţat sâmbătă oficiali de la Palatul Elysée.
Mai multe articole despre:
război Gaza reacţii Europa Uniunea Europeană