MENIU

Reabilitarea termică a blocurilor va reduce la jumătate facturile la întreţinere

Foto: mae.ro

Facturi mai mici la întreţinere chiar şi cu 50%. Economia este posibilă dacă apelaţi la reabilitarea termică a blocurilor. Ministrul Vasile Blaga a explicat vineri seară la Realitatea te Priveşte cum se va aplica varianta îmbunătăţită a acestui program.

Pentru ca un bloc să intre în programul de reabilitare termică, 50% plus unul dintre propietari trebuie să îşi dea acordul şi să fie dispuşi să plătească 20% din costuri. Cât va plăti fiecare locatar se va stabili în urma unei evaluări a lucrării. Locatarii îşi vor putea achita contribuţia şi în rate.

"Primăria, consiliul local ajunge la concluzia că nu au propietarii posibilităţi financiare pentru a plăti pot să o facă consiliile locale urmând să stabilească şi modalitatea prin care îşi vor recupera cei 20%", a declarat Vasile Blaga.

Ministrul Dezvoltării şi Locuinţei, Vasile Blaga a promis că locatarii celor 83.000 de blocuri care vor intra în program vor plăti facturi la întreţinere mai mici, reducerea fiind cuprinsă între 20% şi 50%.

"Toate construcţiile vor fi finalizate în 2010, majoritatea în 2009", a declarat Blaga. Ministrul atrage atenţia că există totuşi o condiţie pentru succesul acestui program: "indiferent câţi bani alocăm de la buget, dacă nu există înţelegere foarte mare între primărie, consilii locale şi asociaţii de propietari, proiectul nu va avea succesul scontat".