MENIU

Răzvan Raţ: Suntem cu toţii vinovaţi, am pierdut pe mâna noastră meciul cu Serbia

Foto: NewsIn

Fundaşul stânga al naţionalei, Răzvan Raţ, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că el şi colegii săi sunt vinovaţi pentru înfrângerea cu Serbia şi a explicat că marele său regret este că tricolorii au pierdut pe mâna lor, în faţa unui adversar pe care nu îl consideră superior.

"Suntem cu toţii vinovaţi şi am pierdut pe mâna noastră. Vinovaţi suntem toţi, jucători şi cei care sunt în jurul echipei naţionale", a declarat Răzvan Raţ, duminică, la GSP TV.

Fundaşul lui Şahtior a fost de părere că Serbia nu este mai valoroasă decât România, în ciuda victoriei de sâmbătă, şi referitor la campania de calificare pentru Campionatul Mondial a opinat: "Am nimerit într-o grupă imposibilă. Nu ne este ruşine pentru aceste rezultate, dar ne este ciudă că nu putem să facem mai mult, având jucători foarte buni".

Jucătorul a mărturisit că selecţionerul nu le-a spus după meci elevilor săi dacă va pleca sau nu de la naţională şi a explicat că rămânerea acestuia pe banca tehnică nu depinde de ei.

Cât priveşte viitorul meci al României, Raţ a declarat: "Sper din toată inima să reuşim victoria cu Austria. Este de datoria noastră".

Echipa naţională a României a pierdut, sâmbătă, în faţa Serbiei, scor 2-3, pe teren propriu, într-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, şi şi-a diminuat considerabil şansele de calificare la turneul final.

Într-un alt meci, Franţa a învins sâmbătă pe Lituania, în deplasare, scor 1-0, într-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru CM 2010 şi, în urma acestui rezultat, clasamentul arată astfel: 1. Serbia 12p (5 jocuri), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franţa 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. România 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

Următoare etapă a Grupei a 7-a se va disputa la 1 aprilie şi programează meciurile Austria-România şi Franţa-Lituania.
Mai multe articole despre:
România Austria Serbia CM 2010 Răzvan Raţ