MENIU

Războiul Tăriceanu - Antonescu în presa de vineri

Foto: tmctv.ro

Patriciu contra Patriciu. Tăriceanu și Antonescu își dispută șefia PNL, Crin-Călin, ultima numărătoare, Udrea licitează brandul de țară, Fritzl, închisoare pe viaţă, Șefii APIA, demiși, Verestoy, forfetarul secuilor, Leszek Balcerowicz: Un credit de la FMI nu este o ruşine, România, ţara în care şpaga cumpără orice, Și-a luat iaht de 2.368.000 euro, Andreea Raicu își schimbă silicoanele?, Radu Pietreanu și-a luat 15 Harley Davidson. Acestea sunt doar câteva dintre titlurile din presa de vineri.

Patriciu contra Patriciu. Tăriceanu și Antonescu își dispută șefia PNL

După patru ani în care nu a participat la vreo întâlnire de partid, Dinu Patriciu reîmbracă haina de politician, anunțându-și prezența în ultimul moment, ca delegat al filialei Prahova, la Congresul PNL care începe astăzi. Reintrarea în scenă a omului de afaceri are loc exact în momentul în care Călin Popescu-Tăriceanu și Crin Antonescu, ale căror nume i-au fost asociate, își dispută supremația în partid, comentează Evenimentul Zilei.

Crin-Călin, ultima numărătoare

Congresul PNL va alege astăzi, prin votul celor peste 1.200 de delegați, între schimbare și continuitate. Noul preşedinte al PNL va fi cunoscut cel mai probabil după ora 18.00. Călin Popescu-Tăriceanu sau Crin Antonescu. Competiţia dintre cei doi este foarte strânsă, fiind, de departe, cea mai echilibrată din istoria recentă a PNL, scrie Cotidianul.

Război liberal. Tăriceanu și Antonescu, duel final pentru președinția PNL

Liberalii își aleg astăzi viitorul președinte al partidului. Cele mai multe șanse de câștig le are Crin Antonescu, care este susținut de cele mai multe filiale ale PNL. De cealaltă parte, Călin Popescu-Tăriceanu speră că delegații îl vor reinstala pe scaunul de șef al partidului, relatează Gardianul.

Udrea licitează brandul de țară. Costurile promovării României se ridică la 75 milioane de euro

Până în septembrie vom avea un brand de ţară. Aşa speră Elena Udrea, ministrul Turismului, care va lansa, luni, anunţul de licitaţie. Luna trecută, Udrea declarase că licitaţia va fi internaţională, menţionând că proiectul este finanţat din fonduri europene. Gândul a încercat să afle de la mai multe personalități publice, printre care Toni Grecu, Andreea Esca, Ion Iliescu, dar și Gigi Becali, care ar fi simbolurile României.

Fritzl, închisoare pe viaţă

Vinovat pentru toate capetele de acuzare. Acesta este verdictul formulat de juraţi în cazul austriacului care şi-a sechestrat şi violat fiica vreme de 24 de ani. Josef Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viaţă, îndeplinându-se, astfel, dorinţa fiicei sale, Elisabeth. Finalul procesului nu înseamnă însă şi încheierea socotelilor justiţiei cu Josef Fritzl. Acesta este suspect în mai multe cazuri de crimă, viol şi dispariţii care îşi aşteaptă rezolvarea din anii '80, relatează Jurnalul Național.

Șefii APIA, demiși

Ministrul Agriculturii, Ilie Sțrbu, a demis 60 de directori din conducerea centrală și locală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), deoarece nu au respectat termenul de începere a plăților pe suprafață din fondurile europene aferente anului 2008. Subvențiile restante se ridică la peste un miliard de euro, conform cotidianului România Liberă.

Verestoy, forfetarul secuilor

Verestoy Attila, unul dintre miliardarii României, a cerut Senatului mai mulți bani pentru deplasările în Ținutul Secuiesc. Senatorul UDMR, a cărui avere a fost estimată în 2008 la 250 milioane de euro, s-a plâns că cei 10.400 de lei primiți lunar de fiecare parlamentar nu sunt de ajuns pentru un senator, deoarece colegiul acestuia este mult mai întins decât al unui deputat, iar alesul trebuie să scoată bănuți și din propriul buzunar dacă vrea să țină legătura cu electoratul, scrie Ziua.

Leszek Balcerowicz: Un credit de la FMI nu este o ruşine

Arhitectul terapiei de şoc care a salvat Polonia din colaps vorbeşte despre importanţa unui acord cu instituţia financiară internaţională. Într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului Adevărul, Leszek Balcerowicz discută despre criză şi impactul ei asupra statelor emergente din Est.

România, ţara în care şpaga cumpără orice

De la un bebeluş sau un rinichi până la o nevastă, un loc de parlamentar, câteva secrete de stat sau un CV academic impresionant, totul se poate cumpăra în România. Cotidianul prezintă inventarul "cumpărăturilor" ilegale şi excentrice pe care le poate face oricine are ceva dare de mână şi doreşte să-şi refacă viaţa sau să-şi falsifice trecutul ori prezentul sau să-şi aranjeze viitorul.

Și-a luat iaht de 2.368.000 euro!

Dan Diaconescu a devenit proprietarul uneia dintre cele mai scumpe ambarcațiuni din România. Iahtul - marca Princess 21 M - are patru dormitoare, iar cunoscutul om de televiziune a comandat personal, în Anglia, la Plymouth, materialul și culorile, dezvăluie Cancan.

Andreea Raicu îşi schimbă silicoanele?

Foarte apreciată pentru stilul ei, vedeta Prima TV este, de regulă, reținută cu dezvăluirile legate de viața personală. Și totuși, spionul-vedetă al Click! a reușit să afle că Andreea Raicu trece  prin momente dificile. Se pare că vedeta are probleme cu sânii și s-a programat deja la o operație. Fosta prezentatoare de la Megastar și-a implantat silicoane în 2003, la o clinică din Bacău.

Radu Pietreanu şi-a luat 15 Harley Davidson

Pasiunea pentru motoare a lui Radu Pietreanu e pe cale să se transforme în afacere. După ce, anul trecut, şi-a cumpărat, cu 16.500 de euro, un puternic Suzuki, capabil să atingă aproape 300 km/oră, vedeta de la Vacanţa Mare a ales acum să investească în 15 Harley Davidson, pentru a le revinde, informează Libertatea.

Mai multe articole despre:
presă realitatea.net sinteza presei