MENIU

Război în Coaliţie: Blaga le arată uşa partenerilor de guvernare, Nica îl sfătuieşte să nu forţeze limita

Foto: NewsIn

După schimbul de replici dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu, războiul PSD-PD-L continuă la nivelul eşalonului doi. Vasile Blaga, secretarul general al PD-L, le arată uşa partenerilor de Coaliţie. Vicepreşedintele social-democrat Dan Nica anunţă şi el printr-un comunicat, că s-a săturat de aroganţa lui Vasile Blaga la adresa miniştrilor PSD.

Deranjat de ameninţarea PSD-iştilor că se vor retrage de la şedinţele în care apare neanunţat Traian Băsescu, Vasile Blaga a declarat pentru cotidianul Gândul că dacă miniştrii PSD pleacă din sală când apare Băsescu, pleacă de tot.

"Aş vrea să-l văd pe preşedinte că vine miercuri la şedinţa de Guvern, să văd cine pleacă (din sală, n.n.), că pleacă cu totul, vă garantez! Vor pleca cu totul, pentru că înseamnă că nu sunt solidari cu premierul. Cui nu-i convine, pleacă! Se numeşte Guvernul Boc, găseşte alţi 20 de miniştri şi se face Guvernul Boc II", a declarat Vasile blaga pentru Gândul. Motivul - nu sunt solidari cu premierul.

"Totul are o limită şi să nu încercaţi să forţaţi această limită", a ripostat Dan Nica. El consideră că Blaga are o problemă în propriul partid, după ce, susţine el, a condus PD-L spre eşec în alegerile pentru Parlamentul European. El avertizează că aceste ieşiri aduc deservicii guvernului, parteneriatului pentru România şi primului-ministru. Cu privire la posibilitatea de a avea un alt Guvern: Dan Nica îi recomandă lui Vasile Blaga să-şi amintească şi de Parlament, care are ultimul cuvânt pe acest subiect.

Mai multe articole despre:
guvern PSD premier Emil Boc Dan Nica Vasile Blaga PD-L