MENIU

Rata şomajului din Statele Unite a urcat în ianuarie la cel mai mare nivel din ultimii 16 ani

Foto: apflux.md

Rata şomajului din Statele Unite a urcat în ianuarie până la un nivel nemaiatins din 1992, în contextul în care disponibilizările au crescut peste aştepări, iar recesiunea nu dă semne de temperare, relatează Bloomberg.

Rata şomajului a urcat la 7,6% în ianuarie, faţă de 7,2% luna anterioară, potrivit datelor Ministerului Muncii, publicate în cotidianul Washington Post. Numărul şomerilor a crescut cu 598.000, după ce crescuse cu 577.000 persoane în decembrie.

Reducerile de personal, din industria de prelucrare, până la companii de retail, afectează încrederea consumatorilor şi consumul. Preşedintele Barack Obama va folosi, cel mai probabil, primul raport cu privire la piaţa muncii, de la numirea sa în funcţie, pentru a-i determina pe politicieni să accepte un compromis în legătură cu un pachet de stimuli economici, până la sfârşitul lunii februarie.

"Rata şomajului a crescut cu un ritm alarmant şi va continua să crească", a declarat un economist, înaintea publicării raportului. "Guvernul va trebui să implementeze un plan de stimuli financiari cât mai repede", a adăugat acesta.

Per total, economia Statelor Unite a pierdut în total 3,57 milioane locuri de muncă de la începutul recesiunii, în decembrie 2007.

Mai multe articole despre:
creştere şomaj Statele Unite