MENIU

Rapoartele Ridzi şi Udrea au intrat la vot. PNL a protestat faţă de întârzierea şedinţei de plen

Foto: NewsIN

Camera Deputaţilor a dezbătut astăzi raportul comisiei de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului, acesta fiind votat cu 125 de voturi pentru, 98 împotrivă şi partru abţineri. În cazul ministurlui Tineretului şi Sportului, monica Iacob Ridzi, deputaţii au votat începerea urmăririi penale pentru acuzaţia de delapidare.

După mai multe amânări, parlamentarii din camera inferioară discută astăzi Raportul comisiei de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului, care recomandă începerea urmăririi penale în cazul lui Udrea.

La finalul dezbaterii a avut loc sesiunea de vot final. Raportul Udrea a fost votat cu 125 de voturi pentru şi 98 împotrivă, iar raportul Comisiei Juridice pentru Monica Iacob-Ridzi a fost votat, deputaţii au aprobat începerea urmăririi penale pentru delapidare pe numele Monicăi Iacob-Ridzi

Liberali au afişat în plen afişe cu mesajul "Au trecut 60 de minute", în semn de protest faţă de faptul că democrat-liberalii nu au venit la şedinţă de la ora 10.00 pentru a dezbate Raportul Comisiei Udrea, deşi pe site-ul Camerei Deputaţilor, această dezbatere este programată la 11.30.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea solicită începerea urmăririi penale a acesteia pentru abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflict de interese. De asemenea, Comisia recomanda şi revocarea Elenei Udrea din funcţia de ministru al Turismului.