MENIU

Rapidul, aproape de faliment! Vezi aici ce soartă ar putea avea gruparea giuleşteană

Foto: NewsIn

Părăsit de Taher şi Copos, Rapidul e pe cale să păţească ce au păţit în ultimii nouă ani echipe cu tradiţie în Europa. Din cauza problemelor financiare, cluburi celebre care au făcut istorie în Europa au ajuns în pragul falimentului sau au retrogradat.

Fostă semifinalistă în cupa UEFA şi în Liga Campionilor, Leeds United joacă acum în liga a treia engleză. Colapsul a început în 2002. Cele 30 de milioane de lire sterline încasate de la Manchester pentru transferul lui Rio Ferdinand nu au fost suficiente pentru redresarea clubului. Datoriile s-au adunat, iar în 2007 echipa a ajuns în eşalonul al treilea.

Dubla câştigătoare a cupei UEFA, Parma, a rezistat în prima ligă italiană până anul trecut. Echipa pe la care au trecut Stoichkov, Cannavaro, Buffon sau Mutu a avut în 2003 un deficit bugetar de 100 de milioane de euro şi a mai supravieţuit 5 ani în Serie A. O altă istorie au avut-o însă germanii de la 1860 Munchen, care au retrogradat în 2004 în liga secundă.

Din finalistă a Cupei UEFA în 1999, cu românul Contra în lot, Alaves a ajuns în 2005 în divizia secundă, la fel ca Celta Vigo. Motivul: blocajul financiar.

Pentru a evita falimentul, două cluburi din prima ligă a Rusiei, Saturn Ramenskoe şi FC Khimki au găsit o soluţie de compromis: au fuzionat.
Mai multe articole despre:
Rapid faliment