MENIU

Radu Voina: Victoria cu China ne-a scos din criză

Radu Voina se gândeşte deja la meciul cu Spania

După victoria la pas obţinută în faţa Chinei, \"tricolorele\" se gândesc cu un moral ridicat la întâlnirea cu Spania, de astăzi.

Selecţionerul Radu Voina a declarat, după victoria obţinută de România în faţa Chinei, scor 40-19, în primul meci din Grupa Principală II de la Campionatul Mondial de handbal feminin, că acest rezultat este în principal unul de moral.

\"Aveam nevoie de această victorie, care este în primul rând una de moral. Chiar dacă nu am jucat rău cu Norvegia, înfrângerea este înfrâgngere, şi cred că am ieşit din această criză morală. Astăzi nu ne-am gândit la golaveraj, dar trebuia să ne impunem într-o anumită manieră, fetele erau în cumpănă şi s-au descătuşat\", a explicat Radu Voina.

Antrenorul naţionalei României a avertizat că meciul cu Spania va fi unul foarte dificil, deoarece vicecampioana Europei este o echipă \"bătăioasă\", capabilă să speculeze orice eroare. \"Nu este vorba de nicio revanşă, ci de necesitatea unei victorii. Spania joacă un altfel de handbal faţă de restul Europei\", a subliniat Voina.

România este obligată să obţină trei succese în tot atâtea meciuri în grupa principală pentru a-şi asigura prezenţa în semifinalele CM din China. Prima victorie a venit sâmbătă, în faţa Chinei, astăzi este programată partida cu Spania, iar marţi se va disputa cea în compania Coreei de Sud.