MENIU

Radu Timofte spune că va merge în instanţă şi îşi va susţine nevinovăţia

Foto: evz.ro

După ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA, Radu Timofte, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, a declarat, pentru NewsIn, că-şi va susţine nevinovăţia până la capăt.

"Mă voi duce în instanţă şi îmi voi susţine nevinovăţia până la capăt", a declarat Timofte.

DNA l-a trimis în judecată, luni, pe fostul şef SRI, Radu Timofte, alături de alte persoane, în legătură cu vânzarea locuinţei de serviciu către fostul director al Serviciului, care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi fals.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Timofte pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine un avantaj patrimonial, în formă calificată şi respectiv pentru două infracţiuni de fals în declaraţii, din care una în forma participaţiei improprii.

Virgil Turcu, fost şef al Direcţiei Logistice din cadrul SRI, a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada septembrie 2004 – martie 2005, Timofte Alexandru Radu, în calitate de director al SRI, l-a determinat pe Turcu Virgil, şeful Direcţiei Logistice din cadrul SRI, să-i închirieze şi, ulterior, să-i vândă, în regim subvenţionat, locuinţa de serviciu situată în Bucureşti, str. Mihai Eminescu (zonă rezidenţială), cu nerespectarea prevederilor legale în materie.

În scopul cumpărării locuinţei de serviciu,  la data de 28 ianuarie 2005, Timofte a întocmit şi depus la SRI două declaraţii pe proprie răspundere false (din care una în numele soţiei) în care a consemnat informaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la situaţia sa locativă, se arată într-un comunicat al DNA.

Mai multe articole despre:
SRI tribunal instanţă abuz Radu Timofte