MENIU

Radu Mazăre a defilat pe o scenă din Mamaia, costumat în ofiţer german - VEZI VIDEO

Alături de Mazăre, pe scenă a urcat şi fiul său, Răducu Mazăre
foto: RTV

Radu Mazăre, protagonistul unui scandal cu tentă antisemită. În cadrul unei prezentări de modă de inspiraţie „army”, primarul Constanţei a defilat îmbrăcat în uniformă de ofiţer nazist, alături de fiul său, Răducu. Deşi a înlăturat o svastică de pe chipiul făcut la comandă, Mazăre a uitat de cea de pe centură.

Primarul Constanţei şi-a etalat mândru uniforma militară. Deşi susţine că nu e vorba de una de ofiţer nazist, pe centură se vede clar o svasică. Legea din România spune că raspândirea, vânzarea sau confectionarea de simboluri fasciste se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

"Nu nazist, ofiţer în armata germană, în Vermacht. M-am inspirat din filmul Operaţiunea Valkyrie. Costumaţia este făcută într-un atelier din Germania, care face costume identice cu cele care erau purtate de ofiţeri", a spus Radu Mazăre. 

Cât despre Mazăre Junior, acesta a purtat uniformă de ordonanţă.

De data aceasta, însă, Mazăre a atras atenţia Centrului pentru Combaterea Antisemitismului, care a transmis o sesizare Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. În sesizare se precizează că primarul Constanţei a încălcat Legea şi a instigat un minor să îi urmeze exemplul, educându-l să trateze legislaţia în vigoare cu dispreţ.

Pentru Radu Mazăre nu este prima apariţie într-o ipostază inedită. A fost, pe rând, mafiot înarmat, într-un pictorial dintr-o revistă pentru bărbaţi, şi James Bond, la o altă prezentare de modă.  

În urmă cu câţiva ani, în Marea Britanie a izbucnit un adevărat scandal după ce prinţul Harry a mers la o petrecere privată într-o uniformă de ofiţer nazist. Fotografii de la petrecere au apărut în presă iar prinţul şi-a cerut scuze public.

Mai multe articole despre:
Mamaia Radu Mazăre uniformă ofiţer nazist