MENIU

Radu Jude se alătură \"cercului magic de melancolie\" al cinematografiei române

\

\"Cea mai fericită fată din lume\" este ecranizarea poveştii unei familii române în \"regatul încântător al liberalismului\". Filmul e realizat de Radu Jude care ocupă un loc în cercul magic de melancolie, cum numeşte \"Le Monde\" cinematografia română.

Jurnaliştii francezi fac un rezumat peliculei regizorului Radu Jude şi au publicat pe site un scurt video de promovare a filmului.

\"Prieteni ai cinematografiei române, ai meandrelor absurdului, umorului rece şi macabrului meschin, scoteţi-vă carnetele pentru a scrie numele unui nou membru al cercului magic de melancolie. După Puiu (\"Moartea domnului Lăzărescu\"), Porumboiu (\"A fost sau n-a fost?\"), Nemescu (\"California Dreamin\'\") şi Mungiu (\"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile\"), acum vine Radu Jude. La 32 de ani, acest tânăr născut la Bucureşti şi format în cinema la
Universitatea Media, fost asistent al lui Cristi Puiu, aduce primul său lung metraj cu această încântătoare poveste\", scriu jurnaliştii francezi.

Filmul \"Cea mai fericită fată din lume\", cu Andreea Bosneag în rolul principal, a fost prezentat anul acesta la Cannes, în cadrul programului ACID (Association du Cinema Independant pour sa Diffusion). Scenariul peliculei, inspirat de întâmplări reale, urmăreşte povestea unei tinere care câştigă o maşină în urma unei campanii promoţionale la sucuri răcoritoare. Ceea ce se anunţa drept un eveniment norocos din viaţa fetei se dovedeşte a fi, în cele din urmă, o situaţie dureroasă, în urma căreia relaţiile familei vor fi reanalizate, atât de \"fericita\" câştigătoare, cât şi de părinţii ei.

Mai multe articole despre:
Cristi Puiu cinematografie Radu Jude