MENIU

Racolări între partide şi cât costă un vot la moţiunea de cenzură. Vezi ce scrie presa

Foto: Realitatea TV

Când miza e însuşi Guvernul, fiecare vot contează. Presa de marţi scrie că PDL şi tabăra PSD-PNL au curtat intens UDMR, ale cărei voturi ar putea decide soarta guvernului Boc. Dar ziariştii vorbesc şi despre preţul unui vot, care nu e mic deloc.

Sub titlul "O moţiune de probă pentru ambele tabere: Cine cumpără mai mulţi?", Cotidianul îl citează pe liberalul Ludovic Orban, potrivit căruia "PDL a mărit oferta: 200.000 de euro trecerea la ei în partid şi 25.000 de euro neparticiparea la votarea moţiunii".

Deputatul liberal Florin Ţurcanu susţine în Gândul că i s-au oferit 10.000 de euro pentru a nu veni la vot. "Sâmbătă, eram la cimitir, la o slujbă de pomenire. M-a sunat acest om de afaceri şi mi-a cerut voie să vină şi el. I-am zis să vină, că ies eu la poarta cimitirului. Atunci m-a întrebat cât vreau să nu vin la moţiune şi mi-a promis donaţii de 10.000 de euro pentru mine şi pentru partid", a relatat Ţurcanu. El a mai dezvăluit că un coleg de partid de-al său, Neculai Rebenciuc, ar fi fost momit cu 100.000 de euro să treacă la PD-L.

Ziariştii de la Evenimentul zilei scriu că PD-L a negociat cu insistenţă, până în ultimul moment, asigurarea unei majorităţi pentru cabinetul Boc, sperând să atragă de partea sa Uniunea lui Marko Bela, grupul minorităţilor naţionale şi 10-15 dezertori de la PNL şi PSD. Înainte de discuţiile cu UDMR-iştii, democrat-liberalii aveau o listă de aproximativ 40 de parlamentari de la PSD şi PNL cu care s-au înţeles să nu voteze în favoarea moţiunii. 14 dintre ei erau însă consideraţi nesiguri.
Mai multe articole despre:
parlament UDMR guvern scandal vot voturi racolare politic PDL