MENIU

Puiu Popoviciu, fiul fostei croitorese a lui Ceauşescu şi ginerele viceprim ministrului acestuia

foto: stirilocale.ro

Dezvaluiri interesante în Evenimentul zilei, despre familia lui Puiu Popoviciu. Potrivit ziarului, Popoviciu este ginerele lui Ion Dincă, fost viceprim ministru al lui Ceauşescu. Din cauza reputaţiei lui dure, Dincă mai era numit şi Ion Teleagă pentru că, potrivit folclorului comunist, nu ezita să-i "lege" pe unii membrii importanţi ai aparatului de stat. De aici si numele, Teleagă, cel care te leagă.

Doina Popoviciu, fiica lui Ion Dincă şi soţia lui Popoviciu a fost, potrivit aceleiaşi surse capitan de contraspionaj. Evenimentul zilei susţine că Doina Popoviciu, specializată în dialecte arabe ar fi lucrat în direcţia a treia din fosta securitate.

Ion Dincă mai avea o fiică, Liliana şi ea căpitan de contraspionaj. A predat la Şcoala de ofiţeri de securitate Băneasa. Şi ea e specializată tot în dialecte arabe. Liliana a fost căsătorită cu Nicolae Badea, preşedintele clubului Dinamo.

Ion Dincă a fost condamnat pentru participare la reprimarea Revoluţiei din 1989. El a făcut cinci ani de închisoare. Pe durata detenţiei socrului său, Popoviciu şi soţia lui s-au refugiat în Statele Unite, la New Jersey. Amândoi aveau să obţină cetăţenia americană.

În capitalism, fostul viceprim ministru al lui Ceauşescu a devenit consilier la firma Computerland, firma înfiinţată de Popoviciu, împreună cu fostul lui cumnat Nicolae Badea. La inceputul anilor 90, ca om de afaceri, Popoviciu l-a însoţit pe Ion Iliescu în mai multe vizite oficiale în India sau Indonezia. Evenimentul zilei mai vine cu un detaliu anecdotic, mama lui Puiu Popoviciu, Ligia, în vârstă de 78 de ani ar fi fost croitoreasa lui Ceauşescu. Astăzi ea e acţionară la şapte firme ale fiului ei.