MENIU

PSD şi PDL au discutat în Coaliţie despre legile Educaţiei şi măsurile anticriză

Foto: NewsIn
Liderii coaliţiei discută şi despre reducerile de personal din administraţia locală

PSD şi PD-L s-au reunit din nou în şedinţă în această dimineaţă. Unul dintre subiectele şedinţei a fost măsurile anticriză pe marginea cărora cele două partide s-au jignit reciproc. Înainte de şedinţa Coaliţiei, social-democraţii s-au reunit într-o altă şedinţă, la Senat.

Legile Educaţiei au fost primul subiect delicat luat în discuţie. PD-L le vrea adoptate rapid, prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.

De cealaltă parte, PSD nu este de acord cu asumarea răspunderii şi nici nu susţine pachetul Miclea, dorit de PD-L.

Un alt subiect s-a referit la măsurile anticriză, pe marginea cărora cele două partide s-au jignit reciproc.

"Mă interesează dacă măsurile sunt bune, când se pun în aplicare şi mai ales când produc efecte în economie. E singurul criteriu după care ne ghidăm. În rest, ce spune un ministru sau altul .. e problema lor. Concursuri de frumuseţe nu mă interesează. Mă interesează care dintre ele se aplică şi ce efecte produc. Nu e vorba de negoiciere şi compromis, e nevoie de bun simţ economic şi social", a declarat Mircea Geoană înaintea şedinţei coaliţiei. 

"Vom vedea care este varinata cea mai bună pe care o vom adopta. Eu nu cred în soluţii partizane, cred în soluţii pentru România", a spus Dan Nica.

"Dacă respectau (PSD n.r.) procedura pe care PD-L a respectat-o, ar fi scăpat de această situaţie penibilă în care să propună lucruri care să contravină directivelor europene", a fost de părere democrat-liberalul Adriean Videanu.

Colegul său de partid, Gheorghe Pogea nu este la fel de drastic. "Propunerile care se dovedesc a fi corecte pentru economie, şi nu numai de la PSD, de la orice, le luăm în considerare", a spus Pogea. 

Liderii coaliţiei au discutat şi despre reducerile de personal din administraţia locală. Înainte de întâlnirea cu PD-L, liderii PSD s-au reunit separat pentru o scurtă şedinţă în biroul lui Mircea Geoană de la Senat.