MENIU

PSD şi PD-L s-au certat în şedinţa conducerii Senatului din cauza numirii directorului de audit

Foto: NewsIn

PSD şi PD-L s-au certat în şedinţa de luni a conducerii Senatului din cauza numirii directorului de audit, propunere a secretarului Senatului, democrat-liberalii acuzându-i pe colegii de guvernare că încearcă să-şi numească un om la direcţia respectivă.

Secretarul general al Senatului, Ion Moraru, a susţinut în Biroul Permanent al Senatului că este nevoie să fie numit directorul general la Direcţia Generală Audit, Control şi Contencios, argumentând că structura este proaspăt înfiinţată şi că este nevoie ca problema să fie rezolvată înainte de intrarea în vacanţă. Potrivit stenogramei şedinţei, Moraru i-a informat pe cei din Birou că au în mape propunerea de Regulament a direcţiei şi CV-ul unui anumit Popescu.

Vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu (PD-L), a susţinut că nu este normal ca social democraţii să încerce să intervină doar pe o parte a organigramei, în condiţiile în care întreaga organigramă va fi aprobată în septembrie. Mai mult, ea a sugerat că PSD încearcă să-şi impună un om pentru acest post.

"Domnule secretar general, eu am mai trecut prin nişte ministere şi, de obicei, nu-mi angajam sau nu-mi aduceam un personaj", a continuat Boagiu. " Luăm o căsuţă din această organigramă în care punem un om. Atunci, să vină şi Grupul parlamentar al UDMR să-şi ia o căsuţă să pună un om, mai luăm şi noi o căsuţă pe aici, una dintre ele şi mai punem un om şi spunem că ei vor lucra resurse umane, că ne trebuie resursele umane, de exemplu. Nu ştiu, salarizarea o cere UDMR, numeşte acolo un om că ştie că avem un profesionist în structură; PNL o să mai ceară un om; punem patru oameni să lucreze până la toamnă. Deci către asta ne-aţi dus în acest moment", i-a mai criticat ea pe reprezentanţii PSD.

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a intervenit şi el în discuţie propunând scoaterea nominalizării de pe ordinea de zi, dar votarea regulamentului Direcţiei. "Domnule coleg, eu înţeleg că noi, membri ai Biroului Permanent, dorim să verificăm - asta am înţeles de la domnul vicepreşedinte - cum are de gând noul secretar general să-şi organizeze munca. Păi asta vrem, să vedem ştie el, oare, să-şi organizeze munca şi face serviciile şi direcţiile aşa cum trebuie sau îi spunem noi cum să le facă", i-a spus el pedelistului Constantin Dumitru. "Aţi înţeles total greşit. În primul rând că secretarul general nu are această abilitate, nu are această. Cum să facă dumnealui serviciile?", i-a replicat Dumitru lui Voiculescu.

Mai multe articole despre:
parlament PSD şedinţă audit ceartă PD-L