MENIU

PSD: La o secţie specială de votare din Paris, fiecare vot a durat 75 de secunde

La Paris au votat mulţi români
La secţia specială din Paris, numărul votanţilor a fost de 3.747

75 de secunde. Atât a avut la dispoziţie ca să voteze fiecare dintre cei peste 3.700 de alegători care s-au prezentat la o secţie specială din Paris. Liderii PSD acuză că în acea secţie s-au întâmplat lucruri necurate, în timp ce reprezentanţii PD-L consideră că 75 de secunde e mai mult decât suficient pentru oricine ca să pună ştampila pe buletinul de vot.

Liderii PSD au comparat secţia de la Paris cu cea de la Gara de nord, din capitală. \"La Gara de Nord unde s-a votat de dimineaţa pana la ora 21, şi aţi văzut că acolo au fost ca sardelele, au reuşit să voteze într-o zi întreagă 706 oameni.  În Paris au votat într-o zi 3747 de oameni, adică 20 de secunde\", a spus Liviu Dragnea.

Reprezentanţii PD-L spun că fiecare alegător a votat la Paris nu în 20 de secunde cum spun social-democraţii, ci în 75, pentru că erau cinci cabine de vot.

\"De la 7 la 21 sunt 14 ore, ori 60 de minute sunt 840 de minute, ori 60 de secunde sunt 50.400 de secunde ori 5 sunt 250.000, împărţit la 3747 sunt 75 de secunde, uitaţi că staţi prost cu matematica, domnule Dragnea\", a replicat Adriean Videanu.

Divergenţele dintre cele două tabere au continuat în emisiunea \"Ora de Foc\". Protagonişti: vicepreşedintele PSD, Dan Nica şi deputatul PD-L, William Brânză.

\"Cine poate si care este calculul matematic care spune că în 60 de secunde s-a votat unde? Numai în străinătate.   Matematic, nu se putea face mai repede de patru minute\", a acuzat Dan Nica.

În replică, reprezentantul PD-L a declarat că la Paris s-a votat la foc automat pentru că oamenii primeau deja scrise declaraţiile pe propria răspundere.

\"Aceste declaraţii pe care le aminteşte acum domnul ministru erau date oamenilor în coadă. În momentul în care venea la secţia de votare erau deja completate, decât semnau în faţa omului din secţia de votare\", a răspuns William Brânză.

Steliana Vlad, o româncă stabilită la Paris, a declarat însă că în momentul în care a votat la Paris, nu era deloc coadă în secţie.