MENIU

PSD îl susţine pe Nica şi îi cere lui Boc să revină, în 24 de ore, "la gânduri mai bune"

Foto: 123.ro
B. Duvăz: Doar cine este inconştient, în momentul acesta, suprapune o criză guvernamentală crizei economice prin care trece România

PSD susţine şi menţine sprijinul politic al lui Dan Nica şi cere premierului ca, în 24 de ore, să revină asupra deciziei de demitere, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.

Potrivit social-democratului, demiterea a fost făcută "cu intenţia de a frauda alegerile, de a închide cercul de putere şi de a stopa anumite investigaţii pe care Ministerul de Interne le face şi care au devenit extrem de deranjante pentru Traian Băsescu".

"Cine îşi asumă un asemenea gest unilateral, înseamnă că a încălcat protocolul de colaborare pentru guvern şi înseamnă să-şi asume toate consecinţele ce derivă din încălcarea protocolului", a spus Duvăz.

Emil Boc are 24 de ore să revină "la gânduri mai bune", avertizează social-democratul, pentru că "doar cine este inconştient, în momentul acesta, suprapune o criză guvernamentală crizei economice prin care trece România".

"În cazul în care Emil Boc nu înţelege ce-şi asumă, vom apela şi-l vom face răspunzător inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu pentru că nimeni nu are voie să pună Guvernul României în slujba propriilor alegeri prezidenţiale", a avertizat Duvăz.

În încheiere, Duvăz a făcut un apel către Emil Boc şi către preşedintele Traian Băsescu pentru a menţine "stabilitatea guvernamentală".

Citeşte şi... Dan Nica: Demiterea mea aruncă România într-o criză fără precedent

Blaga va fi propus interimar ca vicepremier şi la Interne, dacă PSD îl nominalizează tot pe Nica