MENIU

PSD consideră că declaraţiile lui T. Băsescu contribuie la adâncirea crizei economice

Foto: presaonline.ro

Declaraţiile preşedintelui privind recesiunea economică sunt în contradicţie flagrantă cu poziţia de acum câteva săptămâni a premierului şi a şeful statului, care anunţau depăşirea momentului greu al crizei, spune Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), care îi solicită lui Boc o evaluare detaliată a programului anticriză.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a reacţionat la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind intrarea României în recesiune, comentând că afirmaţiile şefului statului "trec de la extaz la agonie şi de la optimism necontrolat la pesimism acut, crează panică la nivelul populaţiei şi neîncredere la nivelul agenţilor economici şi arată o abordare diletantistă a crizei economice".

"Prezenţa intempestivă a preşedintelui la Guvern urmăreşte doar confiscarea electorală a acţiunii guvernamentale privind ieşirea din criză şi crearea unei poveşti de campanie în care şeful statului apare ca salvatorul naţiunii. PSD atrage atenţia partenerilor de guvernare că PSD şi PDL împart egal responsabilitatea guvernării, iar PSD nu va accepta transformarea actului de guvernare în tribuna electorală a lui Traian Băsescu", spune social-democratul.

Duvăz caracterizează declaraţiile lui Băsescu drept "extrem de riscante" şi susţine că acestea pot aduce "grave prejudicii" perspectivelor investiţionale, contribuind astfel la adâncirea crizei economice. 

Pesedistul  mai spune că atacurile lui Băsescu la adresa sistemului de educaţie subminează stabilitatea Guvernului, fiind totdată "cinice atât timp cât rectificările bugetare nu au făcut decât să împuţineze fondurile şi mijloacele Ministerului Educaţiei".

"Singura soluţie pentru repornirea economiei este demararea proiectelor de investiţii publice, fie că este vorba de autostrăzi şi drumuri judeţene sau de infrastructura feroviară, construcţia de locuinţe sau programele pentru reabilitarea infrastructurii rurale şi eliminarea blocajelor în calea creditării" a mai spus Duvăz. 

În încheiere, pesedistul declară că, în conformitate cu articolul 87 din Constituţie, prezenţa şefului statului într-o şedinţă extraordinară de Guvern este în contradicţie cu prevederile constituţionale şi cu spiritul Parteneriatului pentru România. "Invitarea şefului statului la o şedinţă de Guvern în care se discutau aspecte economice nu se justifică şi trebuia făcută cu acordul coaliţiei" conchide social-democratul.

Mai multe articole despre:
PSD Traian Băsescu criză Bogdan Niculescu Duvăz