MENIU

PSD a boicotat şedinţa Coaliţiei convocată de premierul Emil Boc

Foto: gandul.info

Criza politică generată de remanierea ministrul de Interne, Dan Nica, intră în ziua a treia. După ce, marţi, liderii celor două partide nu au reuşit să se înţeleagă, preşedintele le-a recomandat partidelor de la guvernare să se mai consulte. Astăzi, la ora 9:00, Coaliţia trebuia să se reunească în şedinţă, la propunerea lui Emil Boc. Mircea Geoană i-a cerut, însă, într-o scrisoare, lui Emil Boc, să nu îl mai cheme la astfel de şedinţe, care "nu-şi au rostul acum".

Liderii PSD nu au dat curs invitaţiei venite din partea PD-L, la Palatul Victoria. Din contră, fruntaşii PSD au făcut o şedinţă proprie la sediul central al partidului.

În scrisoarea sa către Emil Boc, liderul PSD, Mircea Geoană, a repetat acuzaţia că premierul a declanşat criza în Coaliţie la îndemnul lui Traian Băsescu. El dă şi soluţia: preşedintele României trebuie să refuze demiterea lui Dan Nica, iar PD-L să revină la litera Protocolului Coaliţiei.

"La îndemnul lui Traian Băsescu, aţi declanşat o criză în Coaliţie. Împreună cu Traian Băsescu, aveţi obligaţia de a o rezolva. În acest moment, cheia pentru dezamorsarea crizei se află la Preşedintele României, şi nu în interiorul Coaliţiei. Iar soluţia este foare simplă: Traian Băsescu trebuie să refuze demiterea lui Dan Nica, iar PD-L să revină la litera Protocolului Coaliţiei. Orice altă variantă nu reprezintă decât o diversiune şi o încercare de a continua jocul politic iresponsabil în care aţi intrat împreună cu Traian Băsescu", se arată în scrisoare.

Lideri ai PSD au declarat, pentru NewsIn, că participarea la o şedinţă a Coaliţiei dedicată subiectului Dan Nica este "puţin probabilă" chiar şi pentru astăzi.

"O astfel de discuţie este inutilă în condiţiile în care nici Traian Băsescu şi nici Emil Boc nu se vor răzgândi în legătură cu revocarea de la MAI, şi nici PSD nu îşi va schimba decizia", scrie NewsIn, citând surse din PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat conducerilor celor două partide să organizeze, cât mai rapid, întâlnirea Coaliţiei, pentru a discuta despre soluţii la probleme apărute în urma anunţului de remaniere a ministrului Dan Nica.

Preşedintele s-a arătat nemulţumit de faptul că, în urma declaraţiilor făcute de diverşi lideri, activitatea Ministerului de Interne a fost discreditată, nemeritat şi a făcut un apel către cele două partide aflate la guvernare "să nu suprapună o criză politică peste una economică".

Citeşte şi:

Premierul Emil Boc dă un nou ultimatum PSD. Soarta Coaliţiei s-ar putea decide în şedinţa Guvernului de la ora 15.00