MENIU

Prunea: 70% din banii care circulă în fotbalul românesc circulă pe sub masă

Foto: NewsIn
Florin Prunea exlică situaţia din fotbalul românesc

Florin Prunea a comentat apariţia numelui său într-o stenogramă DNA care descrie o întregistrare telefonică între oficialul FRF şi preşedintele lui FC Argeş, Cornel Penescu.

"Recunosc doar parţial stenogramele DNA", a afirmat, la Realitatea FM, directorul Departamentului de relaţii internaţionale din Federaţia Română de Fotbal, Florin Prunea. "Aceste stenograme, şi celelalte stenograme care probabil vor apărea, nu arată şi nu vor arăta faptul că eu am încălcat regulamentele sau că am influenţat în vreun fel delegarea vreunui arbitru. Au fost numai păreri personale pe care eu le-am dat nu numai domnului Penescu, ci majorităţii conducătorilor de club din România. Şi domnului Marius Stan, dânsul nu cred că a uitat aceste lucruri, dar, dacă a uitat, îi aduc aminte", a mai spus Florin Pruena.

Acesta a recunoscut că fotbalul românesc se află într-o criză de credibilitate. Asta şi pentru că, "în fotbalul românesc, circulă zeci de milioane de euro pe sub masă", a completat Florin Prunea.

Ascultă aici declaraţia făcută de Florin Prunea, la Realitatea FM.

Preşedintele Departamentului de Relaţii Internaţionale a recunoscut discuţia avută cu Penescu, însă a afirmat că a fost o discuţie normală, care se întâmplă des între reprezentanţii cluburilor şi oficialii FRF. Prunea a cerut însă justiţiei să-şi facă datoria până la capăt şi ca cei vinovaţi să plătească, chiar dacă ar fi vorba despre propria-i persoană.

"Am avut o convorbire telefonică cu Penescu. Sunt convorbiri normale, între preşedinţi de cluburi şi patroni. El era speriat că nu va fi arbitrat corect, eu l-am liniştit, i-am explicat că arbitrul Corpodean e un arbitru care a avut prestaţii bune. Ne sună preşedinţii de cluburi în timpul meciului, la câte-o fază litigioasă, ne cer explicaţii, eu îi calmez. Sunt convorbiri normale. Aceşti oameni, dacă au pus mâna pe bani, trebuie să plătească chiar dacă e vorba de oficiali FRF, LPF, inclusiv subsemnatul. În orice situaţie, fotbalul va avea de câştigat. 70% din banii care circulă în fotbalul românesc circulă pe sub masă. FRF nu are însă pârghiile necesare să facă dreptate, să asculte telefoanele sau altele. Niciodată nu am intervenit la CCA, pentru că nu aveam atribuţii în acest sens şi nici nu am vreo relaţie cu şeful CCA. Nu am intervenit niciodată în delegarea arbitrilor. Am conştiinţa împăcată, nu am făcut nimic necurat", a spus Prunea.

Vezi AICI Stenogramele convorbirilor Penescu-Prunea şi Făcăleaţă-Corpodean

Mai multe articole despre:
LPF mită Florin Prunea Cornel Penescu