MENIU

Prunariu: Am vorbit cu Mihai Dobre cu 5 secunde înainte sa moară şi el suspecta o defecţiune tehnică

Foto: tertulia.ro

Cătălin Prunariu, inspector de zbor în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române, prieten cu Mihai Dobre, a declarat Agenţiei NewsIn că a vorbit cu acesta cu 5 secunde înainte să moară, prin radio, iar Mihai i-ar fi spus că suspectează o defecţiune tehnică la aparatul de zbor.

"Zburam de nouă ani împreună, cam de când a început el să zboare. Am vorbit cu el cu cinci secunde înainte să moară, prin radio. Îl urmăream cu toţii prin punctul de control al zborului. Mihai suspecta o defecţiune tehnică şi am încercat să-i dăm variante alternative să se redreseze, dar, din păcate, nu a mai avut timp", a declarat Cătălin Prunariu, fiul astronautului Dumitru Prunariu.

Potrivit acestuia, figura acrobată pe care Mihai Dobre o executa era una normală, pe care o fac toţi piloţii, însă, din cauza posibilei defecţiuni tehnice, nu a mai putut duce la bun sfârşit acrobaţia pe care o executa.

"Noi ne urmăream unul pe altul întotdeauna, când zburam. El ştia ce să facă, era cel mai bun dintre toţi. În aviaţie, este o vorbă, 'mor aşii sau începătorii'. În acest caz nefericit, s-a întâmplat să moară cel mai bun pilot", a adăugat Cătălin Prunariu.

Acesta a mai spus că avionul pe care îl pilota Mihai Dobre, model Extra 300 L, avea "10 ani, dar era unul nou, după numărul de ore de zbor, numai 500 de ore de zbor, foarte puţine, fiind un aparat de acrobaţie".