MENIU

Protestul locatarilor din cartierul Străuleşti, înăbuşit cu gaze lacrimogene

Foto: RTV
Protest cu lacrimogene în cartierul Străuleşti din Capitală

Zeci de oameni din cartierul Străuleşti au ieşit pentru a treia oară să protesteze pentru că, deşi stau în Sectorul1 al Capitalei, nu au canalizare şi nici drumuri asfaltate.

Nemultumiţii au recurs din nou la o modalitate de protest inedită, şi anume să încurce circulaţia traversând fără oprire şoseaua Bucureşti-Târgovişte.

La un moment dat spiritele s-au încins şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. Aceştia au folosit gaze lacrimogene pentru a-i linişti pe protestatari.

Locuitorii din zonă susţin că, în ciuda promisiunilor făcute de edili în ultimii trei ani, nu a fost demarat niciun program pentru lucrări de infrastructură.

În urmă cu o săptămână, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au declarat că lucrările la reţeaua de apă şi canal nu au început din cauza faptului că municipalitatea a gestionat ineficient un contract încheiat în 2006. Primăria Capitalei afirmă că lucrările la reţeaua de apă şi canalizare nu au demarat din motive birocratice.

"Pentru cartierul Străuleşti este, de câţiva ani de zile, un contract semnat de Primăria Municipiului Bucureşti şi o firmă de construcţii, contract ce trenează din cauza unor probleme de expropriere. (...) Primăria Capitalei a promis că lucrările vor începe în această primăvară, însă, deşi vremea permite începerea lucrărilor, acest lucru încă nu s-a întâmplat", au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Mai multe articole despre:
jandarmi protest capitală canalizare Străuleşti