MENIU

Protest al italienilor în faţa închisorii unde sunt ţinuţi cei doi români acuzaţi de viol

Foto: sinoth.net

Aproximativ 10 activişti din mişcarea Movimento pe l'Italia, care se opune imigraţiei, au manifestat în faţa închisorii Regina Coeli, unde sunt deţinuţi cei doi români suspectaţi de violarea unei adolescente în vârstă de 14 ani, în noaptea de Sfântul Valentin, la Roma.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Aruncaţi cheile" sau "Toleranţă zero" . Cei doi suspecţi, Alexandru Isztoika Loyos şi Karol Racz, au fost interogaţi, iar judecătorul însărcinat cu ancheta urmează să decidă dacă aceştia vor fi menţinuţi în arest în continuare.

Românii au fost închişi la penitenciarul Regina Coeli, la izolare, pentru propria lor protecţie, potrivit autorităţilor. La sosirea lor la închisoare, alţi deţinuţi au început strige din celule "Vă aşteptam" sau "Nu îi vrem aici, sunt nişte animale".

Cei doi au fost arestaţi marţi seara, pentru că ar fi violat în 14 februarie o italiancă în vârstă de 14 ani şi l-au atacat pe prietenul acesteia, în vârstă de 16 ani, în apropiere de un parc din Roma. Cei doi l-au dus cu forţa pe băiat într-un loc întunecat, l-au bătut, au agresat sexual adolescenta, după care le-au furat banii şi telefoanele şi au fugit.
Mai multe articole despre:
români Italia protest viol adolescentă