MENIU

Protecţia Consumatorilor amendează CET Braşov pentru că nu furnizează apă caldă celor fără datorii

Foto: wordpress.com

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov vor amenda CET cu 69.000 de lei pentru că nu a început să furnizeze apă caldă asociaţiilor de proprietari care nu au datorii faţă de furnizor.

Deja au fost întocmite 23 de procese-verbale de sancţionare a furnizorului de agent termic, fiecare conţinând o amendă de 3.000 de lei, câte unul pentru fiecare asociaţie de proprietari care nu are datorii către CET şi care a depus reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

La începutul lunii iulie, CET a mai primit o amendă de 60.000 de lei din partea Protecţiei Consumatorilor pentru că a încălcat prevederile contractelor încheiate cu asociaţiile de proprietari potrivit cărora, dacă asociaţiile nu au datorii la furnizor, acesta este obligat să presteze serviciul înscris în contract. Atunci, la începutul lunii iulie, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au acordat un termen de 20 de zile pentru a se relua furnizarea apei calde către asociaţiile fără datorii, însă CET nu a făcut acest lucru.

"Situaţia de neconceput în care se află un număr foarte mare de familii care sunt nevoite să traiască în anul 2009 într-un municipiu european cu pretenţii cum este Braşovul mă determină să iau toate măsurile legale care îmi sunt atribuite pentru a determina operatorul economic CET Braşov să îşi respecte obligaţiile faţă de consumatori. În acest sens, voi dispune comisarilor din subordinea mea luarea celor mai drastice măsuri cu putinţă, încercând astfel să reglementăm situaţia", a declarat Marius Dunca, directorul coordonator al CJPC Braşov.

Directorul CET Braşov, Florin Cuţitei, a declarat că orice ar face nu are soluţii tehnice pentru a relua furnizarea apei calde către asociaţiile fără datorii şi precizează că încă nu a primit nici o înştiinţare oficială cu privire la noile amenzi.

"Am plătit în 24 de ore jumătate din amendă, conform legii, iar apoi le-am contestat. Dacă vom câştiga procesele, ne vom recupera banii, dacă nu, nu va mai trebui să plătim suma întreagă. Aşa vom face şi acum, însă după ce vom primi oficial amenda. Altă soluţie nu avem", a spus Florin Cuţitei.

Până în prezent, contestaţia depusă împotriva amenzii primite la începutul lunii trecute nu s-a judecat din cauza vacanţei judecătoreşti.

Peste 20.000 de locuinţe din municipiul Braşov alimentate cu agent termic de la CET au rămas fără apă caldă de la mijlocul lunii iunie, când Gaz de France Suez, furnizorul de gaz, a oprit alimentarea centralelor CET din cauza datoriilor acumulate, în valoare totală de 60.000.000 de lei.