MENIU

Proprietarul casei care s-a prăbuşit şi a omorât un bărbat în Covasna este cercetat pentru omor

Foto: agenda.ro

Proprietarul casei de rugăciune care s-a prăbuşit, pe 21 octobmrie, în satul covăsnean Hetea, şi a omorât un om, va fi cercetat pentru omor din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Dumitru Ungureanu, a declarat că poliţiştii au început să întocmească actele pentru cercetarea proprietarului - cumnatul bărbatului mort - pentru omor din culpă.

Un bărbat de 59 de ani din satul Hetea a murit, pe 21 octombrie, după ce casa de rugăciuni pe care o demola s-a prăbuşit peste el şi peste trei copii care se aflau lângă el.

Bărbatul care a murit suferise răni grave şi a ajuns la spital cu hemoragie internă. Cei trei copii răniţi - două fetiţe de 15 şi 10 ani şi un băieţel de 5 ani - au suferit şi ei leziuni abdominale, toracice şi craniene, dar starea lor este bună. Casa era în paragină, iar oamenii doreau să-şi construiască o biserică.

Inspectoratul Teritorial în Construcţii Covasna a solicitat, Primăriei Vâlcele, o situaţie actualizată a tuturor construcţiilor ridicate fără autorizaţie în această comună, pentru a avea o situaţie clară. În luna iulie, în comuna Vâlcele erau construite fără autorizaţie aproximativ 140 de case şi anexe gospodăreşti, de către comunitatea de romi.