MENIU

Programul de guvernare al Cabinetului Boc. VEZI LISTA OBIECTIVELOR

Boc a prezentat cele 10 obiective ale programului de guvernare

Premierul Emil Boc a anunţat duminică principalele obiective din programul de guvernare al Cabinetului Boc IV.

1. Continuarea procesului de modernizare a statului şi punerea în aplicare a rezultatului referendumului naţional din luna noiembrie 2009, restrucutrarea aparatului administraţiei publice pe principii de eficienţă şi performanţă.

2.  Elaborarea unor măsuri pentru relansarea economiei şi consolidarea creşterii economice:  a. guvernul îşi afirmă intenţia de a menţine pe întreaga perioadă de guvernare acelaşi nivel al cotei unice, acelaşi nivel al TVA-ului; b. respectarea angajamentelor internaţionale ale României cu FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială; c. adoptarea de urgenţă în prima jumătate a lunii ianuarie, în sesiune extraordinară a Parlamentului,  a proiectului legii bugetului de stat.

3. Susţinerea mediului de afaceri şi a intreprindelor mici şi mijlocii, alocarea a cel puţin 20% din banii bugetului pentru investiţii publice.

4. Protejarea prin măsuri de solidaritate activă a categoriilor sociale afecatete de condiţiile dificile.

5. Pomovarea şi adoptarea legii reformei sistemului de pensii şi a legii responsabilităţii fiscale.

6. Sprijinirea agriculturii prin măsuri concerete, modernizarea satului.

7. Lărgirea sferei drepturilor minorităţilor naţionale pentru păstrarea identităţii culturale, etnice ale comunităţilor minoritare.

8. Fructificarea avantajelor competitive ale României  în agricultură, energie sau turism.

9. Continuarea procesului de reformă în domeniul justiţiei, sănătăţii şi educaţiei.

10. Accelerarea sistemului de absorbţie a fondurilor europene şi asigurarea resurselor financiare necesare pentru co-finanţarea proiectelor realizate.

Premierul estimează că, pe termen scurt trebuie să \"strângem din dinţi\", însă, la finalul anului viitor, România nu va mai fi în recesiune şi va înregistra o creştere economică de 1,3%.

Mai multe articole despre:
guvern guvernare program Emil Boc