MENIU

Profitul Harley-Davidson a scăzut cu 37% în primul trimestru, afectat de costurile de restructurare

Foto: blog.nj.com

Harley-Davidson Inc. a anunţat că nivelul câştigurilor a scăzut în primul trimestru cu 37%, afectat de costurile restructurării şi de modificările taxelor în unele zone din Statele Unite.

Producătorul de motociclete şi-a menţinut însă estimările privind livrările anuale şi a anunţat că este "uşor încurajat" de faptul că ritmul de scădere a vânzărilor din Statele Unite a încetinit în primul trimestru. Harley-Davidson, ce şi-a redus deja cu 20% forţa de muncă şi a închis unele fabrici, a anunţat că eforturile de reducere a costurilor vor continua şi că vor fi disponibilizaţi alţi 300-400 angajaţi în următorii doi ani.

De asemenea, grupul a mai precizat că nivelul costurilor de restructurare ar putea ajunge la 150 milioane dolari în următorii doi ani. Compania a afişat în primul trimestru un profit net de 117,3 milioane dolari, echivalent cu 50 cenţi/acţiune, în scădere faţă de cifra de 187,6 milioane dolari, sau 79 cenţi/acţiune în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cele mai recente rezultate includ costuri de restructurare de 34,9 milioane dolari şi costuri de 22,5 milioane dolari din modificarea legilor fiscale din Wisconsin.