MENIU

Profesorii sunt nemulţumiţi de majorările salariale anunţate

Foto: RTV

Dezamăgire în şcolile din România, după ce Guvernul a anunţat proiectul de buget. Educaţia va primi anul acesta 6% din PIB, incluzând însă şi veniturile proprii. Iar majorarea salarială atât de aşteptată de profesori va fi de numai 5%. Mulţi dascăli îşi făcuseră deja planuri luând în calcul creşterea de 33%, aprobată în toamna anului trecut de Parlament.

"Pentru mine a fost, pot să spun, o dezamăgire şi mai mare, având în vedere că eu sunt debutantă, a spus una dintre profesoare. Dezamăgire la şcoala din comuna ieşeană Grajduri. Dascălii aşteptau salarii mai mari cu 33%. Cei mai afectaţi sunt acum debutanţii, ale căror salarii nu depăşesc 1.000 de lei.

"Decizia domnului prim-ministru Boc de a acorda doar 5% pentru învăţământ nu face decât să acutizeze starea de tensiune în sistemul educaţional. Nu excludem o grevă generală", a declarat vicepreşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă.

Unii lideri ai sindicatelor din învăţământ au anunţat că dacă Guvernul nu va reveni asupra deciziei, vor organiza proteste de stradă.

Mai multe articole despre:
grevă buget profesori salariu guvern educaţie