MENIU

Profesorii ar putea primi anual note de la colegi, directori şi chiar se vor autoevalua

Foto: NewsIn

Profesorii ar putea primi note de la colegi, directori şi chiar să se autoevalueze. Proiectul de verificare a activităţii profesorilor fost elaborat de o comisie formată din reprezentanţi ai sindicatelor şi Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Evaluările se vor realiza anual şi vor avea repercusiuni asupra buzunarului- în funcţie de calificativul primit : "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător". 

În cazul calificativului "satisfăcător", salariul va rămâne la nivelul anterior. Dacă profesorul e notat cu "bine" sau " foarte bine", atunci va avea parte de majorarea salariului. Cei care primesc calificativul "nesatisfăcător ", vor fi nevoiţi să se înscrie într-un program pentru corectarea punctelor slabe şi să repete evaluarea după un semestru.

Pentru a obţine maximul de puncte, profesorul trebuie să fie notat cu "foarte bine" la cel puţin 4 domenii.

Evaluarea se va realiza după încheierea anului şcolar, în două etape.

În prima - profesorul se va autoevalua şi va completa o fişă specială. Şi directorul şcolii îşi va da cu părerea despre profesor.

A doua etapă de evaluare conţine un interviu în faţa consiliului de administraţie al şcolii. Atunci se va stabili şi calificativul final.

Proiectul de evaluare se află pe masa de lucru a Ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.