MENIU

Produsele tradiţionale, cele mai căutate de turiştii care petrec Paştele în Covasna

Foto: e-saloane.ro

Aproximativ 90% din pensiunile din judeţul Covasna au fost rezervate anul acesta cu ocazia sărbătorii Paştelui, iar turiştii care vor veni în judeţ cer în special preparate tradiţionale.

Primarul comunei Balvanyos şi lider al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), Daragus Attila, a declarat corespondentului NewsIn că mulţi turişti cer în mod expres produsele tradiţionale, iar pensiunile care le pot oferi sunt cele mai căutate.

"Vor fi oferte mai bune decât anul trecut, până acum peste 90% din pensiunile din judeţ s-au ocupat, cel mai bine se vând produsele tradiţionale, mulţi cer direct asta. Dacă ai bucătărie şi confort în cameră, turiştii vin", a afirmat Daragus Attila. El a mai spus că, pentru a atrage turişti în această perioadă de criză, proprietarii de pensiuni au menţinut tarifele la valoarea de anul trecut.

Din meniul de Paşte nu vor lipsi bucatele tradiţionale - drob de miel, friptură, ouă înroşite, cozonaci, pască, precum şi vinul roşu.

ANTREC este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei Europene de Turism Rural -EuroGites, a fost înfiinţată în 1994 şi are 28 de filiale judeţene şi circa 3.000 de membri.