MENIU

Productorii filmului Harry Potter riscă să fie trimişi în judecată în Germania

Foto: www.circlecinema.com

Productorii filmului Harry Potter, Warner Bros, riscă să fie trimişi în judecată în Germania după ce au recunoscut că au folosit camere cu infraroşu pentru a depista persoanele care înregistrează filmele în sălile de cinema, ceea ce contravine legilor germane.

Compania de film a recunoscut că au verificat spectatorii care au venit să vizioneze cel mai nou film din seria Harry Potter, "Harry Potter and the Half-blood Prince", cu camere speciale cu infraroşu pentru a descoperi dacă au asupra lor dispozitive de înregistrare.

Compania a spus că au procedat aşa "în mai puţin de zece cinematografe" în Germania după ce au descoperit că sălile de cinema din Germania erau sursele celor mai multe copii piratate ale filmului.
Un purtător de cuvânt al companiei a spus: "Mai multe filme au fost înregistrate cu camere video sau cu alte dispozitive, în cinematografele germane."

Warner Bros. a subliniat faptul că nu au fost înregistrate imagini cu camerele cu infraroşu, ci doar au fost folosite pentru a îi spiona pe spectatori dacă au asupra lor dispozitive de înregistrare.

O femeie care a făcut o plângere directoului unui cinematograf după ce a văzut în sală un agent de securitate  a primit următorul răspuns: "Nu am avut alternativă – dacă nu le permitem accesul, nu vom mai putea avea alte filme de la Warner."

Harald von Bose, avocat în probleme privind protecţia datelor personale, în statul Saxony-Anhalt, şi-a exprimat dubiile privind legalitatea unei astfel de măsuri. Autorităţile locale verifică acum dacă a fost încălcată vreo prevedere legală.

Mai multe articole despre:
Harry Potter cinematograf infraroşu Warner Bross