MENIU

Producătorii jocului Dante's Inferno ne îndeamnă: Go to Hell! - VEZI VIDEO

Jonathan Knight: Jocul încearcă să aducă o perspectivă contemporană asupra purgatoriului şi iadului lui Dante Aligheri
Foto: REALITATEA.NET

Dante's Inferno este principalul rival al celui de-al treilea joc din seria God of War. Electronic Arts a lansat un film în care echipa care lucrează la acest joc prezintă primul cerc din Dante’s Inferno: Limbo.

Dante's Inferno este produs de către Electronic Arts Redwood Shores, echipa care a lucrat şi la jocul Dead Space, lansat anul trecut.

Producătorul executiv şi şi directorul de creaţie al jocului, Jonathan Knight, a declarat că jocul încearcă să aducă o perspectivă contemporană asupra purgatoriului şi iadului care va da naştere unor monştrii de neimaginat până acum.

Acesta spune că jocul se bazează pe viziunea lui Dante Alighieri asupra infernului şi a vieţii de după moarte prezentate în Divina Comedie. Jonathan Knight a adăugat că întregul joc se bazează pe conceptul introdus de Aligheri despre cele nouă cercuri ale Infernului. 

"Personajul principal va lupta pentru iubire şi este chiar întruchiparea lui Dante" spune Jonathan Knight.

"Lucifer i-a luat iubita, pe Beatrice, în Infern, iar jucătorul va trebui să înfunte şi să învingă moartea pentru Beatrice care, în viziunea lui Dante Aligheri este simbolul angelic al graţiei divine", mai spun producătorii acestui joc.

Printre asemănările evidente cu jocul God of War se numără aşezarea comenzilor pe gamepad care este aproape identică cu cea de la God of War. Inamicii pot fi aruncaţi şi loviţi în aer într-un mod similar, folosindu-se de combo-uri atât uşoare cât şi puternice.

Nici secvenţele „quicktime” nu vor lipsi, personajul va avea puteri magice, iar inamicii căzuţi vor lăsa în urmă sfere pentru viaţă şi experienţă.

Dante’s Inferno va fi disponibil simultan pentru PC, PSP, PLAYSTATION 3 şi Xbox 360 în cursul anului viitor.