MENIU

Procesul în care Radu Mazăre este acuzat de corupţie ar putea fi suspendat

Foto: alegerilocale2008.ro

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, cererea avocaţilor care le reprezintă pe două persoane acuzate, alături de Radu Mazăre, în dosarul retrocedării unor terenuri din Constanţa, de a efectua o expertiză medicală, care să stabilească dacă acestea se pot prezenta în faţa instanţei.

Dacă cele două expertize medicale vor arăta că Laura Mariana Leşe şi Elena Ştefan sunt bolnave, procesul ar putea fi suspendat până când cele două se însănătoşesc.

Avocaţii Laurei Mariana Leşe şi Elenei Ştefănescu au cerut instanţei să se facă expertize medicale care să ateste faptul că cele două sunt bolnave şi nu se pot prezenta în faţa instanţei şi nici nu pot discuta cu avocaţii despre proces, "pentru că le este interzis orice efort şi stres fizic sau psihic".

Procurorul de şedinţă a spus că invocarea unei lipse de timp pentru apărare din cauza stării de sănătate a celor două poate încălca dreptul la judecată prin tergiversare.

În sală au fost prezenţi, miercuri, toţi cei acuzaţi în dosarul Mazăre, în afara celor două persoane care au cerut expertiza medicală. Înainte să între în sala de judecată, primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, a declarat din nou că nu există probe în acest dosar şi că nimeni nu a depus o plângere prin care să spună că a fost prejudiciat în urma retrocedării respectivelor terenuri.

Mazăre a mai făcut şi o comparaţie între dosarul Flota şi dosarul său, spunând că "în acest dosar, al preşedintelui Traian Băsescu, au fost făcute trei expertize, şi în dosarul lui Mazăre să fie făcute".
Următorul termen al procesului va avea loc pe 27 mai.

Mai multe articole despre:
corupţie proces suspendare Radu Mazăre